Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Μητρ. Μεσσηνίας

17 Σεπτεμβρίου 2019

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Μητρ. Μεσσηνίας

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Οι δύο άνδρες παρέδωσαν στον Πρόεδρο πρόσκληση από κοινού, όπως παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο κατά την 20η Οκτωβρίου 2019. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε την επιθυμία του, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης Πύλου-Νέστορος. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε ασμένως την πρόσκληση αλλά και την πρόταση απονομής τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι: «αποτελεί τιμή και ιδιαίτερη χαρά η παρουσία μου στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο σηματοδότησε τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησης, δήλωσε τα εξής: «Είναι υψίστης τιμής και σημασίας για το Δήμο Πύλου Νέστορος αλλά και για εμένα προσωπικά η παρουσία του Πρώτου Πολίτη της χώρας και συντοπίτη μας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον τόπο μας. Η προσωπικότητά του και το έργο του αποτελούν τιμή και καύχημα τόσο για την γενέτειρά του όσο και για την πατρίδα μας». Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για τη συγκατάθεσή του στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr