Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Μία γέφυρα αφιερωμένη στα Θεοφάνια

18 Σεπτεμβρίου 2019

Μία γέφυρα αφιερωμένη στα Θεοφάνια

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ μια νέα γέφυρα, έργο πνοής για την βουλγαρική περιφέρεια.

Η γέφυρα αφιερώθηκε στα Θεοφάνια και έλαβε το σχετικό όνομα. Στην εκδήλωση παρέστησαν η Δήμαρχος του Δήμου Λόβετς Κορνέλια Μαρίνοβα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Βεντσισλάβ Χριστόφ, Ιερείς και πολύς κόσμος.

«Η ιδέα να δοθεί το όνομα αυτό στην γέφυρα προήλθε από το γεγονός ότι κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, στα Θεοφάνια ρίχνουμε το σταυρό στο νερό.  Κι αν η νέα γέφυρα συνδέει τη νέα πόλη με τη συνοικία Βαρόσα, τότε η γέφυρα των Θεοφανίων συμβολίζει ταυτόχρονα και τη σύνδεση της Γης με τον Ουρανό» σχολίασε η δήμαρχος, τονίζοντας την ύψιστη σημασία της πίστης αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά της εκκλησίας στην εν λόγω μητροπολιτική περιφέρεια.

«Σε αυτή τη φωτεινή και όμορφη μέρα, σε αυτή τη σημαντική χριστιανική εορτή, έχουμε ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο», δήλωσε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαβριήλ .

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr