Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

«Εδώ φιλοξενούνται θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας»- βίντεο

21 Οκτωβρίου 2019

«Εδώ φιλοξενούνται θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας»- βίντεο

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται  για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά, επισκέφθηκε την Μονή ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας.

Η υποδοχή του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, όπως θα δείτε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ μας, στις ζωντανές συνδέσεις των κοινωνικών δικτύων του Πατριαρχείου αλλά και στις λήψεις του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερ. Εφραίμ με την πολυάριθμο αδελφότητα στην είσοδο της Μονής.

Η Ιερά λιτανεία κατέληξε στο Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία και εψάλη το Πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου. Ακολούθησε προσφώνηση από τον Καθηγούμενο Γερ. Εφραίμ.

Στην αντιφώνησή του ο Οικ. Πατριάρχης μίλησε για την αληθινή θεολογία, για τη μοναστική πολιτεία και την καλλιέργεια των αρετών μεταξύ των οποίων κορυφαία είναι η υπακοή που πρέπει να διακρίνει τον μοναχό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη πρώτη του αυτή επίσκεψη ως οικείος Επίσκοπος και μίλησε για τον κόπο του γέροντα Εφραίμ για τη καθοδήγηση της αδελφότητας.

Δείτε το βίντεο:



 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr