Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο Πατρ. Αλεξανδρείας

19 Νοεμβρίου 2019

Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο Πατρ. Αλεξανδρείας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντάται σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά και την απόφαση του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας να μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.

Χθες, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τον Πατριάρχη για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί τονίζοντας την εξαιρετική σημασία που αυτό έχει όχι μόνο για την ελληνική κοινότητα αλλά και για ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συνεργασία τόσο από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ομογένειας και εκκλησιαστικής πολιτικής κ. Αντώνης Διαματάρης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του

Γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ.Διαματάρης

«Παρέθεσα γεύμα προς τιμή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ παρέθεσα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Εξήρα το εξαιρετικό ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο και την ανθρωπιστική δράση του Μακαριωτάτου στην αφρικανική ήπειρο και υπογράμμισα τους στενούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης που μας συνδέουν».

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr