Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ευχές δέχτηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

21 Νοεμβρίου 2019

Ευχές δέχτηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα με την τέλεση πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εόρτασε τα 73 χρόνια ζωής και τα 50 από την ημέρα που εισήλθε  στην ιερωσύνη ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος δέχτηκε ευχές από την πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία της Ρωσίας.

Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν τον κ.κ. Κύριλλο ήταν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Πούτιν προσέφερε συμβολικά στον Πατριάρχη μια ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του τόσο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας όσο και στην κοινωνική του συμβολή.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας στην διατήρηση της διαθρησκευτικής ειρήνης και των καλών σχέσεων μεταξύ των θρησκειών. Είναι πέραν της διακονίας σας ως ποιμένος, είναι ένα είδος κρατική αποστολή» τόνισε.

«Μέσα στα 50 χρόνια διακονίας είχα διαφορετικές εμπειρίες επικοινωνίας με το κράτος. Αλλά κάθε εμπειρία κάνει τον άνθρωπο πιο σοφό. Και σήμερα το επίπεδο έχει φτάσει τόσο υψηλά, που μπορούμε και συζητούμε πλήθος προβλήματα και να τα επιλύουμε προς όφελος του λαού μας» ανέφερε από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Πούτιν για την επίσκεψη.

Στον Πατριάρχη ευχήθηκε και ο Πρωθυπουργός Δημήτρι Μετβέντεφ με τη σύζυγό του, εκπρόσωποι στρατιωτικών και κρατικών φορέων καθώς επίσης και Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr