Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

«Είμαι σε ένα στάδιο που ολοκληρώνεται ένας κύκλος»

7 Δεκεμβρίου 2019

«Είμαι σε ένα στάδιο που ολοκληρώνεται ένας κύκλος»

Για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του τιμήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδος στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Χαλκίδος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Χορωδιακού Φεστιβάλ Χαλκίδας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κλήρος και λαός, ενώ συμμετείχαν χορωδίες από την Χαλκίδα, το Αλιβέρι, την Νίκαια, τον Ωρωπό, τα Ψαχνά, καθώς και σειρά διακεκριμένων Λυρικών και Λαϊκών Σολίστ.

 

 

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους διοργανωτές και τους συντελεστές της εκδήλωσης και για την τιμητική αυτή διάκριση, καθώς και για τις θύμησες που του προσέφεραν. Μιλώντας για την σχέση του με την Χαλκίδα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι:

«Όσο ο χρόνος περνά και οι άνθρωποι μεγαλώνουν ο νους τους επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Είμαι σε ένα στάδιο που ολοκληρώνεται ένας κύκλος και η σκέψη μου γυρίζει έντονα στα σημεία που ξεκίνησα και χρωστάω πολλά. Ένας τέτοιος χώρος είναι και η Χαλκίδα, την οποία θεωρώ ιδιαίτερη πατρίδα μου».

 

 

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «η Χαλκίδα είναι πατρίδα σας» και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο. Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε, επίσης, ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο τόσο για την αγάπη του στην τοπική Εκκλησία, την Μητρόπολη Χαλκίδος, όσο και για την τιμή και την εκτίμησή του στους κληρικούς της Μητροπόλεως.

 

 

Χαιρετισμό απηύθυναν, ακόμη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Έλενα Βάκα, οι οποίο ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και το πολυσχιδές του έργο.

 

 

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr