Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Του Αγίου Νικολάου στις Ενορίες της Μητροπόλεως Κυδωνίας

7 Δεκεμβρίου 2019

Του Αγίου Νικολάου στις Ενορίες της Μητροπόλεως Κυδωνίας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στις Ενορίες της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου είναι αφιερωμένοι Ναοί στον Άγιο Προστάτη των Ναυτικών.

Στον Ιστορικό Ναό στην Σπλάντζια Χανίων όπου διακονούν ο Πρωτ. Εμμανουήλ Μπλαζάκης και ο π. Δημήτριος Λίόλιος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός στον Εσπερινό την παραμονή της εορτής, κηρύττοντας και ομιλώντας για τον Άγιο Νικόλαο και το φιλανθρωπικό του έργο.

 

 

 

 

 

 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι στη Χαλέπα Χανίων όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Τσαπάκος τελέσθηκε επίσης Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ.κ. Μακαρίου και συμπροσευχόμενου του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

 

 

 

 

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ελευθέριος Βομβολάκης.

 

 

 

Στη Σούδα Χανίων, όπου διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντακός και που ο Άγιος Νικόλαος είναι και πολιούχος της περιοχής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ.κ. Μακαρίου και συμπροσευχόμενου του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr