Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

«Έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια καταγωγή, τον ίδιο Θεό»

21 Ιανουαρίου 2020

«Έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια καταγωγή, τον ίδιο Θεό»

Την ενωτική του διάθεση επαναβεβαίωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Ροκντέιλ του Σύδνεϋ.
Πρόκειται για τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας που επισκέφθηκε το σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, στα 85 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από μέλη και φίλους της ΑΧΕΠΑ, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ εγκαινίασε μια καινούργια εποχή στις σχέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Οργανισμό, μια εποχή συμπόρευσης και στενής συνεργασίας.

Τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Σκανδαλάκης, όσο και ο τελετάρχης Δρ Βασίλης Αδραχτάς, καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο με θερμά και επαινετικά λόγια και χαρακτήρισαν τιμητική την παρουσία του στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος αναφέρθηκε στο πνεύμα αγάπης και ενότητας, που πρέπει να διέπει τις σχέσεις όλων των ομογενών, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι», τόνισε με έμφαση, ενώ εστιάζοντας στην ΑΧΕΠΑ, αναγνώρισε ότι επιτελεί ένα σημαντικό έργο που «το χρειάζεται η κοινωνία», όπως διέκρινε χαρακτηριστικά. «Εγώ σας ανοίγω την αγκαλιά μου, ανοίγω την αγκαλιά της Αρχιεπισκοπής, σας δίνω την καρδιά μου και σας λέω ότι πρέπει να συμπορευθούμε και να είμαστε ένα», επισήμανε. «Γιατί έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια καταγωγή, τον ίδιο Θεό», συνέχισε, «και, πάνω από όλα, επί της ουσίας δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Έχουμε κοινό σκοπό και κοινό εσχατολογικό προορισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν, με την παρουσία μου εδώ θέλω να αποδείξω και έμπρακτα αυτό το οποίο υποσχέθηκα στο διοικητικό συμβούλιο, που προσφάτως με επισκέφθηκε. Ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, κ. Σκανδαλάκης, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός θα στηρίξει το έργο της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, προσφέροντας 10.000 δολάρια ετησίως, για 10 χρόνια, ενώ επέδωσε στον Σεβασμιώτατο επιταγή με το χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί για την αναβάθμιση της παιδικής κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής, στο νησί Bribie. Επίσης, 1.000 δολάρια για κάθε έναν από τους ανωτέρω σκοπούς προσέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνίδων και Ελληνοκυπρίων Γυναικών Αυστραλίας (ΟΕΕΓΑ), κ. Ειρήνη Ανέστη, η οποία είναι και μέλος της ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, η κ. Ανέστη απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο με πολύ θερμά λόγια και εμφανώς συγκινημένη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός σας έστειλε για να ενώσετε ολόκληρο όλον τον Ελληνισμό της Αυστραλίας». Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε όλους θερμά για τις προσφορές τους και τους ευχήθηκε να έχουν μια ευλογημένη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος συνόδευε τον Αρχιεπίσκοπο, η Ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Λίντα Μπέρνι, ο Πολιτειακός Βουλευτής Ροκντέιλ κ. Στηβ Κάμπερ, η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Μάρθα Μαυρομμάτη και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κ. Χρήστος Καρράς. Επίσης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Πολιτειακός Γερουσιαστής κ. Ματ Μπάντιγκιν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπέισαϊντ κ. Μπιλ Σαροβινόβσκι, η Δημοτική Σύμβουλος Μπέισαϊντ κ. Βίκυ Πούλος και η Εμπορική Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου, κ. Κάτια Γκίκιζα.

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr