Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Ομογενειακό Ραδιόφωνο

22 Ιανουαρίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Ομογενειακό Ραδιόφωνο

Στο ομογενειακό Ραδιόφωνο του Sbs Greek μίλησε ο λαοφιλής Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και στον επικεφαλής του Ελληνικού Προγράμματος κ. Θέμη Καλλό. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την άφιξή του στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Σύδνεϋ, τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Προγράμματος και στελέχη του οργανισμού, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια του σταθμού Mandi Wicks.

Ο Σεβασμιώτατος κάνοντας έναν απολογισμό από τη διακονία του στη μακρινή χώρα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του σε όσα έχουν γίνει από τη στιγμή που έφθασε στην Αυστραλία, τις περιοδείες του στις περισσότερες περιοχές όπου υπάρχουν ομογενείς αλλά και την επιθυμία του να φθάσει μέχρι και την τελευταία γωνία της Αυστραλίας όπου υπάρχουν Έλληνες.

Μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής για τη νεολαία. Βασικός σκοπός της διακονίας του όπως είπε είναι να ακούσει τους νέους, να μάθει τους προβληματισμούς τους και το τι περιμένουν από εκείνον και από την Εκκλησία. Τέλος αναφέρθηκε στην επιθυμία του να δώσει νέα πνοή στην Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους του ραδιοφώνου και μίλησε με τους εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Έλληνες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους ραδιοθαλάμους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οργανισμού SBS στο προάστιο Artarmon του Σύδνεϋ.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr