Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Τα προσκυνήματα φέρνουν τους Σέρβους στην Ελλάδα

24 Φεβρουαρίου 2020

Τα προσκυνήματα φέρνουν τους Σέρβους στην Ελλάδα

Στους στενούς δεσμούς που δημιουργεί η Ορθοδοξία μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου  στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Βελιγραδίου.

H Ελλάδα παραμένει ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η επανατοποθέτηση της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη διεθνή τουριστική αγορά. Το συμπέρασμα αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Την προτίμηση των Σέρβων για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν αυτή τη φορά και τα στοιχεία για την προπώληση πακέτων, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα (ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους), όπως ανέφεραν Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες σε εκπροσώπους του ΕΟΤ.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ φέτος, φιλοξενήθηκαν 12 συνεκθέτες και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης – οι Περιφέρειες: Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, καθώς και Πιερία – Ημαθία – Πέλλα, Βόλος-Πήλιο, Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και Mouzenidis Travel.

Στην 42η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 συνεκθέτες, εκ των οποίων 250 ξένοι από 50 χώρες.

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr