Γαστρονομία

Τυρόπιτα Κανταΐφι

25 Φεβρουαρίου 2020

Τυρόπιτα Κανταΐφι

recipe_main_akis-petretzikis-tiropita-kataifiΣυστατικά
  • 1 πακέτο καταϊφι (500 γρ.)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το βουτύρωμα
  • 300 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. φέτα
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • πιπέρι

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

16
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο
  • Αφρατεύουμε – ξάνουμε καλά το καταΐφι μας σε ένα μπολ.
  • Στρώνουμε το μισό φύλλο καταϊφι στο πυρίμαχο σκεύος
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
  • Τα στρώνουμε πάνω από το καταίφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.
  • Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το καταΐφι ώστε να «κάτσει» καλά πάνω στο ταψάκι.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 «φύλλα» και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι και περιχύνουμε ομοιόμορφα το καταϊφι.
  • Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή:  akispetretzikis.com