Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Έκτακτο- Σε αναμονή για παράταση της αναστολής των Θ. Λειτουργιών

29 Μαρτίου 2020

Έκτακτο- Σε αναμονή για παράταση της αναστολής των Θ. Λειτουργιών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» αναμένεται από ώρα σε ώρα νέα  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα παρατείνει μέχρι τις 11 Απριλίου την αναστολή θείων λειτουργιών.

Αναλυτικότερα με την ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που θα δημοσιευθεί αργότερα, παρατείνεται η με αριθμό 2867/Υ1/16-03-2020 (ΦΕΚ Β’872) ΚΥΑ αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, μέχρι και την 11η Απριλίου 2020.

Η μόνη τροποποίηση θα είναι η προσθήκη της δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα αναφορικά με τις Ιερές Ακολουθίες εν όψει Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι με ένα tweet στις 16 Μαρτίου το βράδυ ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας την ώρα που η ΔΙΣ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι παραμένουν οι Θείες Λειτουργίες 7 με 8 το πρωί και μάλιστα δεν ανέφερε πουθενά ότι δεν θα προσέρχονται πιστοί στους ναούς.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr