Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη

30 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη

Αναβάλλεται κατά πως όλα δείχνουν η προγραμματισμένη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής τόνισε ότι η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου είναι εν αμφιβόλω: «Κι αυτό όχι μόνο επειδή υπάρχουν περιορισμοί και πολλές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, αλλά και επειδή πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τον χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη, μετά το πέρας της κρίσης»
«Εν Χριστώ αδελφοί, βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία, κι ακόμα δεν έχει αρχίσει η ανάκαμψη της σωματικής, κοινωνικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής και οικονομικής ζωής μας» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος


Η επίσκεψη του Παναγιώτατου είχε προγραμματιστεί από τις 7 έως τις 17 Μαίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα προϊστατο της τελετής της απονομής των πτυχίων της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, ενώ θα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr