Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Με περιορισμούς θα διανεμηθεί στη Ρουμανία το Άγιο Φως

10 Απριλίου 2020

Με περιορισμούς θα διανεμηθεί στη Ρουμανία το Άγιο Φως

Πρέπει να βρεθεί η ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων που έχουν πιεστεί από την απομόνωση ή την ασθένεια στη Ρουμανία, επομένως η παράδοση της αφής του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ δε θα σταματήσει  αυτή τη χρονιά παρά την περίοδο της ιατρικής κρίσης που περνάει η χώρα αλλά θα πραγματοποιηθεί με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και θα φτάσει στη Ρουμανία.

Το Άγιο Φως θα φτάσει το Σάββατο 18 Απριλίου 2020 το απόγευμα και θα διανεμηθεί ως συνήθως στις μητροπόλεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Οτοπένι. Θα τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων και επίσης θα είναι όλοι εξοπλισμένοι με μάσκες και γάντια.

Στη συνέχεια θα διανεμηθεί στις ενορίες από τις μητροπόλεις μέσω εξειδικευμένων εθελοντών της κάθε ενορίας που θα το μοιράσουν στις οικίες όσων πιστών το ζητήσουν που θα έχουν στην εξώπορτα καντηλάκι η κερί.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ το 2008 ήταν ο πρώτος Πατριάρχης που ξεκίνησε να δέχεται στη Ρουμανία το Άγιο Φως απευθείας από τα Ιεροσόλυμα και να το διανέμει σε όλη τη χώρα μέσω των μητροπόλεων το βράδυ της Ανάστασης. «Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα είναι ένα δώρο του Χριστού» δηλώνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι πιστοί δε θα συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία στην Ανάσταση, θα τηρηθούν τα μέτρα που υπάρχουν ήδη.

«Στις 12 το νύχτα της Ανάστασης, όταν ηχήσουν οι καμπάνες, με τα κεριά τους αναμμένα μπορούν οι πιστοί να πάνε στις αυλές, τα μπαλκόνια ή τα παράθυρα και να χαιρετηθούν από την απόσταση των 2 μέτρων τουλάχιστον, χωρίς να ενοχλούν τους γείτονες που δεν συμμετέχουν» σημειώνεται από το Πατριαρχείο.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr