Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Η Αστυνομία αναστέλλει και τις Θείες Λειτουργίες

7 Ιουλίου 2020

Η Αστυνομία αναστέλλει και τις Θείες Λειτουργίες

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προέβησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου έναντι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ημέρα κατά την οποία τιμάται με το παλαιό ημερολόγιο το Γενέθλιο του Προδρόμου, ισχυρές αστυνομικές εμπόδισαν κληρικούς να μεταβούν σε ναό που τιμάται επ’ ονόματι του Τιμίου Προδρόμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου η ενέργεια αυτή είχε ως προφανή στόχο τη ματαίωση των λατρευτικών εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο εκκλησάκι το οποίο εδώ και χρόνια αποτελεί την ημέρα αυτή επίκεντρο για την περιοχή.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊου δεν επιτρέπουν συναθροίσεις, με τους κληρικούς να ενημερώνουν τις αρχές πως η Θεία Λειτουργία θα τελούνταν χωρίς τη παρουσία πιστών. Μάταια όπως αποδείχτηκε όμως, καθώς ούτε στους ίδιους επετράπει να μεταβούν στο συγκεκριμένο εκκλησάκι.

Η Μητρόπολη υποστηρίζει πως η όλη διωκτική ενέργεια υποκινήθηκε από κυβερνητικές κύκλους, καταπατώντας με αυτόν τρόπο για ακόμη μια φορά τη θρησκευτική ελευθερία στη χώρα που το τελευταίο διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Φωτογραφία από παλιότερη πανήγυρη στο συγκεκριμένο εκκλησάκι του Γενεθλίου του Προδρόμου

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr