Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Στον Πατρ. Γεωργίας ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών

7 Ιουλίου 2020

Στον Πατρ. Γεωργίας ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, κ. Πέτερ Σιάτρο συναντήθηκε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. Τον Ούγγρο πρέσβη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία συνόδευε η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Τυφλίδα Βικτόρια Χόρβατ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Γεωργίας, αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας σημείωσε ότι η χώρα του είναι μια αρχαία χριστιανική χώρα και ο λαός της εξακολουθεί να υπερασπίζεται πιστά τις χριστιανικές αξίες. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Σιάτρο για τη βοήθεια που παρείχε η Ουγγαρία στην ανάπτυξη της Γεωργίας.

«Σας ευχαριστώ πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε. Αυτή η συνάντηση είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, καθώς και για κάθε μέλος της αντιπροσωπείας μου» υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ ως εκπρόσωπος μιας αληθινής, χριστιανικής χώρας και είμαστε πολύ περήφανοι που η προστασία της χώρας μας ανατέθηκε στην Παναγία πριν από χίλια χρόνια. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ουγγρική κυβέρνηση είναι μια πραγματικά χριστιανική κυβέρνηση και προσπαθεί να ακολουθήσει μια πολιτική βασισμένη στις χριστιανικές αξίες»

«Πιστεύουμε επίσης βαθιά ότι το πραγματικό θεμέλιο της κοινωνίας είναι η οικογένεια. Εκεί, όπου οι γονείς – πατέρας και μητέρα – παρέχουν ένα υγιές περιβάλλον, για την ανατροφή ενός παιδιού. Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι χριστιανικές κοινότητες υποστηρίζονται σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο κ. Σιάτρο, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις διώξεις που υφίσταται ο Χριστιανισμός στον κόσμο: «Δυστυχώς, ο Χριστιανισμός είναι η πίστη που έχει διωχθεί περισσότερο στον κόσμο. Γι ‘αυτό πιστεύουμε βαθιά ότι είναι καθήκον μας ως Χριστιανοί να είμαστε μαζί για να υποστηρίξουμε κάθε Χριστιανό».

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr