Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

«Πηγή ζωής» στα άνυδρα χωριά της Αφρικής

13 Αυγούστου 2020

«Πηγή ζωής» στα άνυδρα χωριά της Αφρικής

Εκατοντάδες άνθρωποι στην Τανζανία διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να γεμίσουν έναν κουβά νερό από την πιο κοντινή γεώτρηση.

Αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσης των ανθρώπων αυτών στέκεται η Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας και ο Επίσκοπος κ. Αγαθόνικος, με τηνκατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης προς εξυπηρέτηση των αδελφών μας σε ένα από τα άνυδρα χωριά της περιοχής.
Η βρύση, με τις ευλογίες της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, εξασφαλίζει νερό από κοντινή γεώτρηση και καθαρό τρεχούμενο νερό από τα γύρω βουνά.

Παρά τις δυσκολίες, η Ορθοδοξία στην Τανζανία ανθίζει.

Καθημερινά, οι Ιεροί Ναοί γεμίζουν πιστούς για την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μεταβαίνει από χωριό σε χωριό, για να τελέσει την Παράκληση και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς προς την Παναγία για τη σωτηρία όλου του κόσμου.

Έπειτα, ακολουθεί κατήχηση με αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας και σε θέματα της Ορθόδοξης πίστης. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τους Ιερούς Ναούς Αγ. Κων/νου και Ελένης Κιπέρα και Αγ. Σοφίας Μακουμπίκι της επαρχίας Ιρίγκα.

Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr