Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Πατρ. Ρουμανίας: Βαδίζοντας με τον Κύριο

21 Σεπτεμβρίου 2020

Πατρ. Ρουμανίας: Βαδίζοντας με τον Κύριο

«Η εκκλησία, ένας χώρος όπου αισθανόμαστε το μυστήριο του Σταυρού και την Ανάσταση. Και το αγαπημένο μέρος που μας βοηθά να περπατήσουμε αυτό το μονοπάτι είναι η Εκκλησία» δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μετά τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού στην Οραντέα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου και στον Άγιο Ανδρεά Σαγκούνα, μητροπολίτη Τρανσυλβανίας.

«Η Εκκλησία είναι ο χώρος στον οποίο μαθαίνουμε περισσότερο και νιώθουμε περισσότερο τη δύναμη της χάρης της Αγίας Τριάδας, την αγάπη του Χριστού που μας βοηθά να μετατρέψουμε τα δεινά και τη μοναξιά σε ελπίδα και κοινωνία» υπογράμμισε o Μακαριώτατος

«Η ανάσταση είναι η δόξα της ταπεινής αγάπης του Τιμίου Σταυρού», κατέληξε ο Πατριάρχης. «Έτσι, το μυστήριο του Σταυρού και της Ανάστασης είναι το βασικό μυστήριο κάθε εκκλησίας, τόπου λατρείας, αλλά και της ζωής κάθε χριστιανού, γιατί μέσω του βαπτίσματος σταυρώνονται με τον Χριστό και αναστατώνονται με τον Χριστό. Είναι ένα μονοπάτι που μπορούμε να περπατήσουμε μόνο με τον Κύριο»

Ο Καθεδρικός Ναός της Οραντέα είναι χτισμένος στο ύφος των εκκλησιών του Μεγάλου Στεφάνου και είναι διακοσμημένος με ψηφιδωτά εμπνευσμένα από το σημαντικότερο μνημείο της βυζαντινής τέχνης: την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 1995 από τον μακαριστό Πατριάρχη Θεόκτιστο.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr