Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Λιανική κλειστά απο τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί

25 Σεπτεμβρίου 2020

Λιανική κλειστά απο τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για την εξέλιξη του φονικού ιού στη χώρα μας. Μαζί τους για σήμερα είναι και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 κρούσματα και τρεις θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά 369 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Στην σημερινή ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για την κατάσταση της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικά στον κόσμο ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην Αττική που το επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό. Μάλιστα σημείωσε ότι ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να κάνει στο κέντρο της Αθήνας τεστ για τον κορωνοϊό, όπως πραγματοποιούνται ήδη από σήμερα το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται πολλά θετικά κρούσματα.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανέφερε ότι είναι κρίσιμη περίπτωση ενώ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικής πώλησης, με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί από αύριο σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς. 

Ενώ σημείωσε ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μπαίνει σε ειδικό καθεστώς από αύριο το πρωί στις 5:00.

 

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr