Θαυμαστές διηγήσεις

Το πρωτότυπο γρήγορο… διαδίκτυο των μοναχών!

23 Μαρτίου 2021

Το πρωτότυπο γρήγορο… διαδίκτυο των μοναχών!

Άγιος Διονύσιος ο εν Ζακύνθω.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[Διηγείται ο Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Γκέλπεσης]:
Άλλο θαύμα που το έζησα ο ίδιος όταν ήμουν εφημέριος. Μας χάλασε ο μύλος και δεν είχαμε αλεύρι να ζυμώσουμε. [Στο Μοναστήρι που βρίσκεται στις Στροφάδες ή «τα Στροφάδια» τα οποία είναι δύο μικρά νησιά που βρίσκονται νοτίως της Ζακύνθου. Στο ένα από αυτά τη Σταμφάνη υπάρχει το Καστρομονάστηρο και είναι αφιερωμένο στην Παναγία της των «Πάντων χαράς» και στον Άγιο Διονύσιο Ζακύνθου στο οποίο εκεί βρίσκεται ο τάφος του].

Παναγία Πάντων Χαρά, Παντοχαράς.

Σκεφτήκαμε λοιπόν με τον συνεφημέριό μου, διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επικοινωνήσουμε με το Μοναστήρι μας στη Ζάκυνθο, να φτιάξουμε δύο επιστολές και να τις βάλουμε σε δύο μπουκάλες καλά σφραγισμένες και χρήματα μέσα.

Τις σταυρώσαμε στην εικόνα της Παντοχαράς μου και στο λείψανο του Αγίου Διονυσίου και τις πετάξαμε στη θάλασσα, μέσα στο γράμμα είχαμε σημειώσει και την ώρα που το πετάξαμε.

Μέσα σε λίγη ώρα η μία μπουκάλα πήγε στο λιμάνι του Κατάκωλου και η άλλη στην παραλία της Κυπαρισσίας.

Εκείνος που βρήκε την μπουκάλα στο Κατάκωλο πήγε στο καφενείο και προσκαλούσε τον κόσμο να θαυμάση, πώς η μπουκάλα έφτασε μέσα σε τόσο λίγη ώρα στο λιμάνι τους, ενώ η απόσταση από τα Στροφάδια είναι 42 μίλια!

Ο άνθρωπος αυτός έστειλε το γράμμα στη Ζάκυνθο, στο Μοναστήρι και σε τρεις ημέρες ήλθε ο μάστορας και μας έφτιαξε το μύλο.

 

Από το βιβλίο «Θαυμαστά γεγονότα» που έγραψε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Γκέλμπεσης.