Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα, παρουσία Μητσοτάκη

8 Δεκεμβρίου 2021

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα, παρουσία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αρχιεπισκοπή εν μέσω πανδημίας.

Η προηγούμενη συνάντησή τους είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Ιουνίου 2021.

Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο να λέει: «Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη.

Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr