Γλυκά & Εδέσματα

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

13 Ιουνίου 2017

Συστατικά
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. ούζο
340 γρ. χταπόδι κονσέρβα
θυμάρι φρέσκο, 4-5 κλωνάρια μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ λίγο ακόμα, για μισό λεπτό περίπου.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις 2 κονσέρβες χταπόδι και τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δεν θέλει όμως πολύ γιατί η σάλτσα από το χταπόδι είναι ήδη πικάντικη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι η σάλτσα να δέσει 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

 

Πηγή: akispetretzikis.com