Πολυμέσα - MultimediaΣυνεντεύξεις

«Σήμερα θεωρώ ότι ο Γέροντας Εφραίμ πραγματικά είναι Μάρτυρας!»

30 Οκτωβρίου 2008

«Σήμερα θεωρώ ότι ο Γέροντας Εφραίμ πραγματικά είναι Μάρτυρας!»

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Λούλη, πρώην διοικητή του Αγίου Όρους, στη ραδιοφωνική εκπομπή Ανοικτή Ακρόαση – Ant1 Κύπρου με τον κ. Παναγιώτη Χατζηλιασή (11-10-2008):

“Η απόδειξη για το μέγεθος της αξίας ενός Χριστιανικού έργου είναι ο πόλεμος που δέχεται. Εγώ τώρα πίστεψα 100% ότι υπάρχει σατανάς! Διότι το έργο αυτό (της Μονής Βατοπαιδίου) ήταν τόσο μεγάλο και τόσο θεάρεστο που όχι απλώς ενόχλησε πολλούς, αλλά ενόχλησε και τον ίδιο τον διάβολο!”

“Πολλοί δημοσιογράφοι παίζουν με τη φωτιά! Τα εκκλησιαστικά θέματα είναι φωτιά που θα πέσει και θα τους κάψει! Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί! Δεν πιάνουν ένα κόμμα στο στόμα τους ή ένα είδος που βρίσκεται σε ένα ράφι στο σούπερ-μάρκετ! […] Ρώτησα αυτούς που αρθρογράφησαν για το Βατοπαίδι: πήγατε ποτέ εκεί; Είχαν την ειλικρίνεια και μου είπαν: Οχι. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να μου πει οτι πήγε στο Μοναστήρι και είδε αυτούς τους ξενώνες τους πεντάστερους με τα μάτια του και έγραψε! […] ‘Ολοι αυτοί που με τόση επιπολαιότητα ρίχνουν τα πυρά, να δούμε στο τέλος το τι καρπούς θα θερίσουν!”

“Βλέποντας αυτή του την περιπέτεια,… δεν ξέρετε πόσο ανέβηκε στην εκτίμησή μου ακόμα ψηλότερα αυτός ο άνθρωπος (ο Γέροντας Εφραίμ), ο οποίος, σήμερα, τον θεωρώ ότι είναι Μάρτυρας! Τον θαυμάζω, τον εκτιμώ, τον αγαπώ και μακάρι να έχει το έθνος μας άλλους 100 και άλλους 1000 σαν κι αυτόν! Θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα!”

Αυτά και πολλά άλλα θα ακούσετε σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εκπομπή από τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη.

k-loulis-stin-ekpompi-anoikti-akroasi-ant1-kyprou-11-10-2008