Πολυμέσα - Multimedia

“Ο διάβολος στυγνάζει!”

3 Νοεμβρίου 2008

“Ο διάβολος στυγνάζει!”

Συγκλονιστικές αλήθειες από ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Διαβάστε και ακούστε…
“Ο διάβολος στυγνάζει επί τη προκοπή του Αγίου Όρους και ειδικότερον της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, διότι καταστρέφεται το κράτος του, διότι βλέπει μία πνευματική πρόοδο να αντανακλά σε πολλές ψυχές και εκτός Αγίου Όρους, που έρχονται ως ευλαβείς προσκυνητές και φεύγουν ωφελημένοι όλοι τους. Γι’ αυτό και κρατάει την κουτάλα και κουταλίζει συνέχεια και δημιουργεί καταστάσεις!”, λέει στην ομιλία του στην πανυγηρική Βατοπαιδινή τράπεζα επί τη μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, σχολιάζοντας τον ”διαβολικό” πόλεμο που υφίσταται εδώ και δύο μήνες η Μονή Βατοπαιδίου και ιδιαίτερα ο Ηγούμενός της, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος: “Βλέπω αυτή την πνευματική γραμμή (που ανέφερε κάποτε ο σεβαστός και πολύπειρος περί τα πνευματικά π. Βασίλειος, προηγούμενος ήδη της Μονής Ιβήρων: ‘όσο το δυνατόν περισσότερες λύπες, όσο το δυνατόν περισσότερες στενοχώριες, όσο το δυνατόν περισσότερο πόλεμο να ευχόμεθα σε νέο ενθρονισμένο Ηγούμενο’) να έρχεται τώρα και να εφαρμόζεται και σε σας Άγιε Γέροντα [Εφραίμ]”!!!…

Ο νοών νοείτω και “ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω” τα όσα λέχθηκαν στην ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ. Ιωσήφ στις 18 Οκτωβρίου 2008, επί τη μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, στην πανυγηρική τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου.

Ακούτε την:
mitropolitis-proikonisou-iosif-trapeza-im-batopediou-18-10-2008-agiou-eudokimou