Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ο Καραμανλής με την πλάτη στον τοίχο – 1ο μέρος

4 Νοεμβρίου 2008

Ο Καραμανλής με την πλάτη στον τοίχο – 1ο μέρος

karamalis-equilibrium

Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι;

Οι προσπαθειες του Γιωργακη και των αλλων “αντιστασιακων” αρχιζουν να αποδιδουν, η φθορα της κυβερνησης Καρμανλη ειναι γεγονος και η αποκαθηλωση του αναμενομενη. Πως ομως φτασαμε ως εδω; Η αναλυση δειχνει, οτι σκοπος της φασαριας ειναι η ματαιωση της συμφωνιας κατασκευης του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη

του Εμμανουηλ Σαριδη

Εισαγωγη: Περι τινος προκειται;

„Θελουμε να πληγει η Νεα Δημοκρατια“, ελεγε στη Βουλη το βραδυ της 22.10.2008 ο Αλεκος Αλαβανος του ΣΥΡΙΖΑ, κουνωντας απειλητικα τον δεικτη του δεξιου χεριου του προς την κατευθυνση των κυβερνητικων εδρανων. Τετοιου ειδους απειλες, ακομη και βρισιες, ειναι βεβαια συνειθισμενα πραγματα στον αναιδεστατο και κομπορρημονα αυτον πολιτικαντη. Τι να εννοουσε ομως μ’ εκεινο το „οχι ομως για να γυρισουμε παλι εκει που ειμασταν“;… Να παμε που κυριε Αλαβανο; Σε καμμια συνεργασιουλα με το ΠΑΣΟΚ; Who knows, κατι θα σοφιστηκε ο τυπος αυτος που παριστανει τον λαικο τυπο. Γεγονος παντως ειναι, οτι οι συνεχεις κατηγοριες και απειλες, οι αλαλαγμοι, ιαχες και οι αναρθρες κραυγες των κομματων της αντιπολιτευσεως μαζι με τον ορυμαγδο της σκανδαλολογιας των Μεσων Μαζικης Ενημερωσης (ΜΜΕ) εχουν φερει ηδη απτα αποτελεσματα: Η κυβερνηση βρισκεται σε κατασταση αποσυνθεσεως, οι υπουργοι της οδηγουνται, ο ενας μετα τον αλλο, σε παραιτηση, η φθορα που υπεστη ειναι μαλλον ανεπανορθωτη. Και εν τω μεταξυ η χωρα συνταρασσεται απο απεργιες, καταληψεις και καθε ειδους αλλες αντικυβερνητικες διαδηλωσεις.

Ενας απο τους παραγοντες που μας οδηγησαν προς τα κει, ηταν και οι τελευταιες σφυγμομετρησεις της κοινης γνωμης, οι οποιες επιρρεασαν τον πολιτη διαπιστωντας μια πρωτοπορια του ΠΑΣΟΚ στην εκλογικη του προτιμμηση, του κομματος εκεινου, που πριν απο λιγους μηνες κινδυνεψε να διαλυθει. Μια λογικη εξηγηση για την αλλαγη αυτη δεν υπαρχει, το κομμα που λενε οτι βρισκεται μπροστα, γιατι αποκαλυπτει ολο και νεα σκανδαλα και διαφθορα στην κυβερνηση Καραμανλη, ειναι εκεινο, που κατα την διαρκεια της μακρας κυβερνητικης του θητειας εβγαλε την διαφθορα απο τα σπαργανα που βρισκοταν και την εκανε γιγαντα: Κατασπαταλησε τεραστια ποσα απο την Ευρωπαικη Ενωση που προοριζονταν για παραγωγικα εργα, χωρις να τελειωσει ουτε ενα, η Εγνατια οδος, η ανακαινιση της σιδηροδρομικης γραμμης Αθηνας-Θεσσαλονικης, το κτηματολογιο και τοσα αλλα εμειναν στην ιστορια σαν δειγμα πασοκικης ανικανοτητας, διαπλοκης και διαφθορας. Στην ιδια περιοδο το Παπανδρεικο εγινε ακομη πιο πλουσιο και μαζι του πλουτισαν και πολλοι „παραγοντες“, που ξεκινησαν την καρριερα τους ξυπολητοι (Ακης, Γιαννος Παπαντωνιου κ.π.α ) και εγιναν δισεκατομμυριουχοι, το ιδιο και καποιοι πειρατες και κουρσαροι, που με την διαπλοκη εγιναν μεγαλοι και τρανοι. Η μεγαλυτερη κληρονομια που μας αφησε ο „λαοπροβλητος“ ηγετης Ανδρεας Παπανδρεου ηταν ομως ο εθισμος του Ελληνα στην κρατικη παροχη, την τεμπελια, την διαφθορα, την κουτοπονηρια, τον τσαμπουκα και στον ευκολο πλουτισμο, στοιχεια που κανουν σημερα τον βιο της κυβερνησης Καραμανλη αβιωτο – και θα συνεχισουν να επιρρεαζουν αρνητικα την ζωη του τοπου, ανεξαρτητα απο το ποιο κομμα θα κυβερνησει στο μελλον.

Αυτα δεν ειναι δυνατον να τα ξεχνα σημερα ο κοσμος, που ζητα, οπως μας λενε, να ξανακυβερνηθει απο το ΠΑΣΟΚ, του οποιου πολλοι αξιωματουχοι θα επρεπε να ειχαν καθησει προ πολλου στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Δεν ειναι δυνατον επισης να εχουν περασει απαρατηρητες οι προσπαθειες που καταβαλλει η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας για την μεταρρυθμιση της λειτουργιας των κρατικων υπηρεσιων και το καποιο νοικοκυρεμμα του κρατους, μια υποθεση σφοδρα δυσκολη, μια και τα κληματα φυτευθηκαν στο ελληνικο αμπελι απ’ την αρχη στραβα. Τα εφαγε μετα και ο γαιδαρος η μαλλον οι γαιδαροι που κυβερνησαν τον τοπο και στραβωσαν ακομη περισσοτερο. Το ελληνικο αυτο αμπελι παραγει σημερα μονο νεποτισμο, διαφθορα, αναξιοκρατια και φαυλοκρατια. Τα προβληματα αυτα δεν αλλαζουν απο τη μια μερα στην αλλη.

Συνεχίζεται… μην χάσετε τα υπόλοιπα!

Στο τέλος του άρθρου θα αναγραφεί και η πηγή του δημοσιεύματος…

Σχετικά άρθρα:

Τα πραγματικά κίνητρα και η απλή αλήθεια

Κούγιας: «Το θέμα με το Βατοπαίδι έχει πίσω τις μυστικές υπηρεσίες»

W.A.R – W.A.R Against Religion

Ένα καυτό εθνικό ζήτημα