Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το Βατοπαίδι και οι επικριτές του

11 Νοεμβρίου 2008

Το Βατοπαίδι και οι επικριτές του

vatopedi-tower-gunΓια άλλη μία φορά οι εκκλησιομάχοι κατηγορούν τη μονή με την τεραστια πνευματικη, και πολιτιστικη κληρονομια, με τους δεκαδες Αγιους που εχει να επιδειξει (υπαρχει σχετικο Βατοπεδινο συναξαρι), με τις επτα θαυματουργες εικονες, τους 100 μοναχούς που αγωνιζονται εκει, και τις δεκάδες των αλλόδοξων που βαπτίζονται Ορθόδοξοι καθε χρόνο στή Μονή.
Πνευματικός οδηγός είναι ο γέροντας Ιωσήφ ένας σύγχρονος αγιος με προφητικό χάρισμα και ηγούμενος ο δραστήριος αρχ. Εφραίμ

Οι ίδιοι άνθρωποι που επιτρέπουν αυτά τα χάλια στην τηλεόραση είναι και αυτοί που αποφασίζουν τι θα δούμε και πως θα μας ενημερώσουν. Δεν είναι άλλοι άνθρωποι. Όλοι είναι ίδιοι.
Έχουν καταφέρει να σκανδαλίσουν πολύ κόσμο που πάει να βρει την ησυχία του στο Άγιον Όρος(λίγο τους ενδιαφέρει ) μόνο και μόνο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση!

Ψευδώς και λανθασμένα λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση. ΥΠΑΡΧΕΙ. Έχουν μπει στο αρχείο οι υποθέσεις που έφθασαν στην δικαιοσύνη από την Ξάνθη γιατί υπήρχε η γνωμοδότηση του κράτους.
Ξέρετε πότε μπήκαν οι υπογραφές; Τρεις φρορές. Το 1994, το 1999 και το 2000! Ποιος ήταν τότε στην κυβέρνηση; Μήπως το ΠΑΣΟΚ και ο Σημίτης; Τότε γιατί λέει στην κυβέρνηση ο Παπανδρέου ότι έκαναν τους μοναχούς μεσίτες. Εσεις στο ΠΑΣΟΚ τα κάνατε και δώσατε στην μονή αγροτεμάχια και πήρατε τα φιλέτα. Δώστε πίσω τα Νέα Ρόδη και όλη την Ουρανούπολη και την λίμνη Βιστωνίδα. Όλα αυτά τα παραχώρησε τζάμπα στον κόσμο η Ι.Μ.Βατοπεδίου. Αλλά η προπαγάνδα καλά κρατεί….

Που είναι τα άλλα Ολυμπιακά ακίνητα και τι γίνεται με αυτά; Αφού είναι φιλέτα γιατί σαπίζουν; Σαν δεν ντρέπεστε όλοι σας.

Για την Μονη και τον Πατερ Αρσενιο (που τον κατηγορουν καποιοι)!

Ο πατερ Αρσενιος ειναι γνωστος σε πολλους κυκλους της Θεσσαλονικης …
Εχει δυναμη απο αυτη που πολλοι ανθρωπο θα θελανε…και την χρησιμοποιει με τον καλυτερο τροπο..
Εχει βολεψει ανεργους και ανεργους..σε επιχειρησεις (ανεξαρτητου θρησκειας και καταγωγης) ναι ναι αυτος ειναι ο κακος ανθρωπος που ασχοληθηκε με το Ολυμπιακο σας Ακινητο κυριε Υπουργε.
Ειναι ενας ανθρωπος ευγενικος…επιχειρηματικο μυαλο και τα χρησιμοποιει .

Ομως θα πρεπει να αναρωτηθει ο καθενας, η Μονη πως θα ζησει; Mε τις εισφορες των προσκυνητων; Εαν εχει περιουσια, δικαιωμα της δεν ειναι να την αξιοποιησει, οπως του καθενος;

Αλλά αφού όλοι αυτοί πιστεύουν ότι στο βατοπαίδι τρώνε με χρυσά κουτάλια από τις επιτυχημένες business που κάνουν γιατί δεν αφήνουν την τρυφηλή ζωή του κόσμου για 1 εβδομάδα και να πάνε να το επισκεφθούν ? . Ας πάνε να γννωρίσουν τις αλάδωτες ή πολυήμερες νηστείες, πολύωρες αγρυπνίες και Λειτουργίες, εντατική εργασία Γι’αυτό είναι έγκλημα που δεν πηγαίνουν ΟΛΟΙ στο Άγιο Όρος να δουν τη ζωή του μοναχού, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς σημαίνει μοναχική ζωή … Τότε αρκετά στόματα θα έκλειναν, πλην των κακόπιστων ….

Πηγή: http://arisdeslis.blogspot.com/2008/09/blog-post_17.html