Σχόλια αναγνωστών

Χρυσόβουλα και Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

11 Νοεμβρίου 2008

Χρυσόβουλα και Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

theotokos-tombΚαι ενώ δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη σημασία των χρυσοβούλων, στην τηλεόραση χθες το βράδυ είδαμε προμηνύματα αμφισβήτησης των Ελληνοορθόδοξων δικαιωμάτων στα Ιεροσόλυμα. Σε συζήτηση που είχα προ μηνών με τον ηγούμενο του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου μου είχε πει ότι αυτά τα έκτροπα με τους Αρμενίους συμβαίνουν σε μικρότερο βαθμό κατά διαστήματα και έχουν στόχο να χάσουν οι Ελληνοορθόδοξοι τα δικαιώματά τους στα Ιεροσόλυμα .

Σιγά -σιγά προσπαθούν… οι Αρμένιοι με μικρά πράγματα που διεκδικούν να δημιουργήσουν προηγούμενο και να πάρουν ακόμη περισσότερα.

Για φανταστείτε ότι όλα αυτά γίνονται ενώ υπάρχουν τα χρυσόβουλα που δίνουν αυτά τα δικαιώματα στους Ελληνοορθόδοξους. Χρυσόβουλα που κατά κύριο λόγο γίνονται σεβαστά από τους Ισραηλινούς.

Όλοι αυτοί που αμφισβητούν τα χρυσόβουλα θα έπρεπε να δουν τα χθεσινά έκτροπα και να αναλογιστούν ποια προβλήματα δημιουργούν με τις κατηγορίες τους στα πατριαρχεία μας. Φυσικά επειδή νοιώθουν την ασφάλεια της Ελλάδος, μια και ζουν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να καταλάβουν τι περνούν όλοι αυτοί οι μοναχοί και ιερωμένοι σε ξένους τόπους ανάμεσα σε εχθρικό πολλές φορές κόσμο. Θα τους συνιστούσα να επισκεφθούν κάποιο μοναστήρι στο Ισραήλ ,(όπως το φρέαρ του Ιακώβ ), επανδρωμένο από ένα μόνο μοναχό, να δουν τι σημαίνει να χάσεις τα κεκτημένα που έχεις γιατί κάποιοι αδιαφορούν. Γιατί κάποιοι απαιτούν τα χρυσόβουλα να μην έχουν καμία ισχύ στην Ελλάδα, ενώ στο Ισραήλ τηρούνται από αλλόθρησκους κατά μεγάλο ποσοστό.

Παρατήρησα και στον τύπο σε ποια θέση στις εφημερίδες τοποθέτησαν τα γεγονότα στα Ιεροσόλυμα. .Αν είχε σχέση με το Βατοπαίδι θα βρισκόταν σε περίοπτη θέση στις εφημερίδες. Και αυτό γιατί έχει σχέση με τα χρήματα. Με δήθεν διαπλοκές της μονής με λεφτά, υπουργούς κ.λ.π. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όμως δεν έχει σχέση με χρήματα. Αν είχε σχέση με χρήματα θα ήταν στο επίκεντρο των κατηγοριών, να είστε σίγουροι γι’αυτό.

Νέαρχος Παναγή

Ορθοδοντικός

Σαμάρας Χρίστος

Γναθοχειρουργός