Σχόλια αναγνωστών

Ποιός είναι ο απατεώνας;

15 Νοεμβρίου 2008

Ποιός είναι ο απατεώνας;

criminal-thinkingΤα ελληνικά λεξικά ορίζουν ως απατεώνα το πρόσωπο που συστηματικά εξαπατά τους άλλους προς όφελός του. Αφού λοιπόν η βάση της απατεωνιάς είναι το ίδιον όφελος, πώς μπορούμε να θεωρήσουμε τους ακτήμονες και εν πενία και ασκήσει διαβιούντας μοναχούς –εν προκειμένω τους βατοπαιδινούς– ως απατεώνες;
Γνωρίζετε ποιο όργανο επενέβη για να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπαιδίου; Κάθεστε;… Η Επιτροπή καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας!!! Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για αστείο. Οι βατοπαιδινοί μοναχοί εξομοιώνονται με εγκληματίες και «νονούς» της μαφίας! Και τι τα κάνουν δηλαδή τα λεφτά; Τα τρώνε σε διασκεδάσεις, γυρνάνε διακοπές, χτίζουν μέγαρα και βίλες; Αλλά φαίνεται ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβουμε –και αν– την αποστολή μιας μονής και μάλιστα με την πνευματική και ιστορική βαρύτητα της μονής Βατοπαιδίου.
Δεν έλαβε κανείς υπόψη αυτό που είπε ο πρώην Διοικητής του Α.Ο. κ. Παπαδημητρίου, πως οι μονές του Αγίου Όρους έχουν νομική προσωπικότητα δημοσίου δικαίου, αφού στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησής τους, τους έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες που ανήκουν στον χώρο άσκησης δημόσιας εξουσίας: «Επομένως, ίσως υπήρχε η αίσθηση από μέρους των αρμοδίων ότι τα χρήματα βγήκαν από τη μία τσέπη για να μπουν στην άλλη».
Γράφτηκε ακόμη ότι η εισαγγελέας έστειλε επιστολή προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και τους γνώρισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη έλεγχος στους λογαριασμούς της Μονής και στους προσωπικούς λογαριασμούς του π. Εφραίμ (το γνωστό παραμύθι με τους προσωπικούς λογαριασμούς συνεχίζεται…)! Τότε γιατί είναι παγωμένοι οι λογαριασμοί της μονής εδώ και δύο μήνες; Τι κάνουν όλο αυτό το διάστημα; Μήπως θέλουν απλώς να παρατείνουν το πάγωμα;
Φαίνεται τελικά ότι δεν υπάρχει ούτε λογική ούτε κάποιο φρένο σ’ αυτή την υπόθεση. Έχουν ξεσπαθώσει όλοι (αφού κανείς δεν τους ελέγχει) και χωρίς περιορισμό, αιδώ και αυτοέλεγχο εξαπολύουν διαρκώς μύδρους και όποιον πάρει ο Χάρος. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Με εκτίμηση,

Μπάμπης Δ.