Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Να τελειώνει η φαρσοκωμωδία !

17 Νοεμβρίου 2008

Να τελειώνει η φαρσοκωμωδία !

pontius-pilate-dreamΑυτό που διαδραματίζεται στην Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη ευτελισμό και καταρράκωση κάθε έννοιας περί Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού.

Με την προτροπή πολιτικών κόμματων , αλλά και την ανοχή κάποιου άλλου έχει μετατραπεί η Εξεταστική σε «καφενείο» και φροντιστήριο εντατικών μαθημάτων ψευδομαρτυρίας και λασπολογίας , καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ,με αφορμή τα όσα προκλητικά αντιφατικά κατέθεσε ο κ. Ξινίδης και τα οποία αποδείχτηκε τελικώς ότι ουδέποτε του τα είχαν πει τόσο ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας όσο και ο Νομάρχης κ. Παυλίδης, προειδοποιούσα… (εδώ) ότι από την στιγμή που δεν παραπέμπεται κανείς για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης τότε η Εξεταστική θα μετατραπεί σε …. «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε» !

Και δυστυχώς επαληθεύτηκα. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε επίδειξη …. προοδευτικότητας εκ μέρους των «συνήθως υπόπτων» ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η μάρτυρας κυρία Ζαφείρη, πρώην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης που συνέταξε την έκθεση για τη Βιστωνίδα το 2001, δήλωσε …άλλα στην επιτροπή και …άλλα είχε δηλώσει προ μηνός σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ALPHA .

Όταν της προσκομίστηκε απομαγνητοφωνημένη η δήλωση της κατά την οποία έλεγε ότι «το υπουργείο τής είχε δώσει εντολή να μην προβάλει δικαιώματα» δεν διέψευσε τον διάλογο,(δεν θα μπορούσε άλλωστε) αλλά αγνοούσε, είπε, ……ότι ο δημοσιογράφος κατέγραφε την συνομιλία τους .

Όταν βουλευτής της ΝΔ ζήτησε το αυτονόητο , αυτό που επιτάσσει ο νόμος αλλά ΚΑΙ ο ηθικός κώδικας , δηλαδή να παραπεμφθεί για ψευδορκία , όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενο δυτικό κράτος , το ΠαΣοΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φορώντας για άλλη μια φορά τον μανδύα της προοδευτικότητας ανέβασαν τους τόνους και ……απαίτησαν να μην ασκηθεί δίωξη στην μάρτυρα αλλά να αφεθεί να ….πάει στο καλό.

Σε μια άλλη περίπτωση αυτή του «οδηγού» του ηγούμενου Εφραίμ κ. Αποστολίδη, πρώην στελέχους της LADA HELLAS, εταιρείας των συμφερόντων του Φοίβου Χριστοδουλίδη, (επιχειρηματία που διατηρούσε στενή σχέση με τον γέροντα Εφραίμ), δεν οδήγησε σε περαιτέρω τεκμηρίωση των όσων ο μάρτυς είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του στον ALPHA και στην κατάθεση του στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Αντίθετα, έδωσε λαβή για έντονη αμφισβήτηση αφού παραδέχτηκε πως δεν θα είχε, ανακινήσει το όλο θέμα……. «εάν δεν είχε απολυθεί καταχρηστικώς»… από τον πρώην εργοδότη του.

Εντύπωση προκάλεσε και ότι κάποιο fax που επιδείκνυε στους βουλευτές προερχόταν από το fax του τηλεοπτικού σταθμού ….ALPHA. Στο τέλος ο μάρτυρας ζήτησε την ……πολιτική κάλυψη του κ. Αλαβάνου.

Και ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα έρχεται και η μάρτυρας κυρία Σωτηροπούλου για να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στους θεσμούς και την Δημοκρατία.

Η μάρτυρας με τα όσα κατέθεσε προσπάθησε να εμπλέξει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη , το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αλλά και άλλους ψηλά ιστάμενους όπως …..είπε χαρακτηριστικά .

Όμως ενώ το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών στράφηκε με αγωγή εναντίον της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν αποδεικνύεται ότι η μάρτυρας ψεύδεται , ήρθε εχθές το βράδυ στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ένα βίντεο –ντοκουμέντο το οποίο δημιουργεί όχι μόνο σοβαρά ερωτήματα για τη μαρτυρία της δικηγόρου κας Σωτηροπούλου αλλά έχει σαφώς και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο δικηγόρος κ. Κουκουβίνος -σύζυγος της κας. Σωτηροπούλου- να συνομιλεί στις 3 Ιουλίου 2007 με άγνωστο πρόσωπο και να δηλώνει ότι η αγωγή που κατέθεσε η σύζυγός του για λογαριασμό των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης , ήταν διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε …..να απορριφθεί.

Σε αντάλλαγμα ζητά ένα οικόπεδο αξίας 300.000 ευρώ και μετρητά 80.000 ευρώ, ώστε να …..εξυπηρετήσει τις ανταλλαγές.

Οι πλειονότητα των πολιτών έχουν πειστεί ότι τα όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν μέρος αυτές της ημέρες στην Εξεταστική βυθίζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι στην πλάτη της Δημοκρατίας.

Οι ευθύνες όσων διοργανώνουν και εκτελούν όλο αυτό τον τραγέλαφο είναι τεράστιες. Εκτρέφουν το Τέρας. Η ενέργειες τους αποδεικνύονται άστοχες πολιτικά, μυωπικές και κυρίως αυτοκαταστροφικές.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι προσφέροντας «θύματα» στο Μολώχ του κομματικού φανατισμού , του γκαιμπελισμού και της πολιτικής μισαλλοδοξίας, τους πρώτους που θα δαγκώσει το Τέρας θα είναι ….οι ίδιοι.

Κάποιοι που δυστυχώς έχουν τον θεσμικό ρόλο να προστατέψουν τόσο εμάς όσο και την Δημοκρατία φόρεσαν το προσωπείο του Πόντιου Πιλάτου ,νίβοντας το ένα χέρι την στιγμή που με το άλλο ταΐζουν το Τέρας του Φασισμού.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι αντικρίζουμε ήδη την φρικτή μορφή του , νοιώθουμε την ανάσα του να μας ακουμπά.

Όλοι μαζί θα πρέπει να τους ξεφωνίζουμε , ώσπου να ξυπνήσουν και να σκεφτούν πολιτικά , υπεύθυνα και κυρίως Δημοκρατικά .

Όχι μόνο αυτοί αλλά και οι …πέτρες.

Πηγή: http://politis-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_15.html