Πολυμέσα - Multimedia

“Δεν θα ρίξουμε «τό άγιον τοίς κυσί»!”

27 Νοεμβρίου 2008

“Δεν θα ρίξουμε «τό άγιον τοίς κυσί»!”

serafeimΑκούστε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστείας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, τον αρχαιότερο Επίσκοπο της Ελλαδικής Εκκλησίας, να ομιλεί στην τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου, την Κυριακή 23-11-2008, σχετικά με τον ανίερο πόλεμο που υφίσταται εδώ και τρείς μήνες ο Ηγούμενος Εφραίμ και η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου:

Υπάρχει πολλή συκοφαντία, πολύ ψέμα, πολλή ασέβεια! […] Όσα καταμαρτυρούν είναι συκοφαντία και ψεύδη!”
“Εκφράζουμε και εμείς το λόγο μας, εκφράζουμε τον πόνο μας· και εμείς συμπονούμε, συμμεριζόμεθα και ευχόμεθα. Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε λέμε ότι δεν είναι τα πράγματα αυτά όπως λέγονται!”

“Είναι μία μεθόδευση του… διαβόλου, ο οποίος χρησιμοποιεί τους ανθρώπους προκειμένου να πλήξει την Εκκλησία γενικότερα και μέσω της Μονής ειδικότερα. «Νεφίδιόν εστι και τάχυον παρελεύσεται!» θα λέγαμε μαζί με τον Άγιο Αθανάσιο τον Μεγάλο.”
Αυτό το έργο που συντελείται εδώ, ο σκοπός τους είναι να το ανακόψουν! Αυτή την πορεία της αδελφότητος να την στρέψουνε κάπου αλλού! Αυτό θέλει να κάνει ο διάβολος, αλλά δεν θα του περάσει! Αλλοίμονο! Θα τον αφήσει η Παναγία;!”
“Ο διάβολος είναι εχθρός της ενότητος: της Εκκλησίας, της αδελφότητος, της Μονής. Αυτός λοιπόν είναι ο κύριος σκοπός: να δημιουργήσει αυτό το ρύγμα, αυτή την διάσπαση, αλλά δεν θα το πετύχει!”

Φτάνουνε αυτοί οι επικριταί στα όρια της ασεβείας! Κάνουν μία επίκριση και κατηγορία και των προσώπων, και των ιερών πραγμάτων· να διασύρουν την Αγία Ζώνη, να διαβάλουν το έργο της διδασκαλίας και της εξομολογήσεως! Πώ, πώ, πώ, πού φτάσανε;!”
Δεν θα ρίξουμε λοιπόν «το άγιο τοίς κυσί»! Είναι σκυλιά! Γουρούνια στη λάσπη! Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας, το δρόμο, το έργο που γίνεται και συντελείται με την ανακαίνιση της Μονής, που τη βρήκατε ετοιμόρροπη και την οποία την ευπρεπίσατε προς δόξαν Θεού!”

“Το πρώτο λοιπόν: βάλλεται η Εκκλησία, εν τω προσώπω του Ηγουμένου Εφραίμ! Η Εκκλησία είναι στο στόχαστρο των εχθρών! Το δεύτερο: η Αντιπολίτευση θέλει να «κρεμάσει» τους πολιτικούς [αντιπάλους]!”

mitropolitis-karysteias-kai-skyrou-serafeim-trapeza-im-vatopediou-23-11-2008