Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Εφαρμογή “Νέας Λογικής”

29 Νοεμβρίου 2008

Εφαρμογή “Νέας Λογικής”

optical-illusionΠριν λίγες μέρες στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 ο Σεβασμιότατος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους «δίδαξε» μια πρωτότυπη λογική.
Είπε ανάμεσα στα άλλα: «Αφού ο Ηγούμενος δεν έμεινε για να απαντήσει σε ερωτήσεις της Εξεταστικής επιτροπής άρα αυτά που ακούγονται εδώ και εκεί είναι αληθινά». Αυτό θυμίζει το… «ράβδος εν γωνία… άρα βρέχει».
Παραθεωρώντας την νομική πτυχή του θέματος και τις εξηγήσεις που έδωσε ο Γέροντας Εφραίμ για την υποβολή Υπομνήματος, το οποίο δέχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή, ερμήνευσε τη σιωπή του ως ενοχή.
Θέλω να εφαρμόσω τη λογική του Σεβασμιότατου για να βγάλω τα ανάλογα συμπεράσματα. Δεν κάνω σύγκριση του προσώπου του Γέροντα με το πρόσωπο του Χριστού, απλά εφαρμόζω τη λογική σκέψη.
Ο Χριστός εμφανίζεται ενώπιον του Πιλάτου και αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις του. «Εμοί ου λαλείς;» του λέει ο Πιλάτος. Και τον απειλεί με την εξουσία που είχε. Η άρνηση του Χριστού να απαντήσει στις κατασκευασμένες κατηγορίες των τότε θρησκευτικών ηγετών σημαίνει ότι ό,τι λεγόταν τότε εδώ και εκεί ήταν αληθινά; Με τη λογική του Σεβασμιότατου είναι. Ο Πιλάτος όμως δεν έβγαλε τέτοιο συμπέρασμα. Κατάλαβε την πλεκτάνη των Ιουδαϊκού Συνεδρίου και θεώρησε ότι ο Χριστός ήταν αθώος. Δεν δέχθηκε τις κατηγορίες. «Ουδεμίαν αιτίαν» βρήκε κατά του Χριστού.
Άλλο αν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης ( Αρχιερείς, Γραμματείς και Φαρισαίοι) έπεισαν το λαό ότι ο Ιησούς ήταν ένοχος.
Εκείνο που έμεινε από τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου είναι ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι ένοχος. «Αφού το είπε και ο Άνθιμος; Δεν ακούσατε τι είπε;». Με αυτό δικαιολογούν και οι δημοσιογράφοι τις απόψεις τους. Αφού ο ίδιος ρίχνει «νερό στο μύλο τους», να μην πω ότι τους χρησιμοποιεί σαν μυλόπετρες!!! γιατί να μη λένε αυτά και άλλα τόσα;

Ένας «που φοβήθηκε ότι η λογική του κινδυνεύει».