Συνεντεύξεις

Λεμεσού Αθανάσιος: “Ο Εφραίμ είναι αθώος και καθαρός”

3 Δεκεμβρίου 2008

Λεμεσού Αθανάσιος: “Ο Εφραίμ είναι αθώος και καθαρός”

lemesou-athanasiosΔηλώσεις στο χθεσινό τηλεοπτικό δελτίο του Κυπριακού ΡΙΚ, έκανε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος διέψευσε δημοσίευμα, που έλεγε ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Αθανάσιος βρέθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος δήλωσε «Έχω να πάω στο Άγιον Όρος από τον περασμένο Μάϊο, έχω να πάω εδώ και οκτώ μήνες».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Λεμεσού εξέφρασε… την πεποίθηση ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ «είναι αθώος και καθαρός» και ότι «δεν έχει σε βάρος του κάτι που ενσυνείδητα έχει κάνει και δεν είναι καλό και ότι δεν είναι αυτός που παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ακόμη ο κ. Αθανάσιος απάντησε σε ερώτηση αν θα έπρεπε ο Εφραίμ να παραιτηθεί, εκεί ανέφερε ότι «αν ήταν ένοχος έπρεπε να παραιτηθεί, αν όμως είναι αθώος πρέπει να μείνει στην θέση του και να αποδείξει την αθωότητά του» συνεχίζοντας «Η Μονή Βατοπαιδίου έχει 116 μοναχούς και ο ίδιος δεν έχει ρόλο στο θέμα».

Τέλος ο Μητροπολίτης Λεμεσού σχολιάζοντας την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου δήλωσε «ήταν πάρα πολύ σοφή και συγκρατημένη. Ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί υπό τας περιστάσεις».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1963&Itemid=1