Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Σκοπός τους δεν είναι η απονομή δικαιοσύνης

3 Δεκεμβρίου 2008

Σκοπός τους δεν είναι η απονομή δικαιοσύνης

propagandaΕίναι ολοφάνερο ότι τα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου.

Αυτό είναι ξεκάθαρο από το ότι ενώ η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη και αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα, εκείνοι (τα ΜΜΕ ) δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να διασύρουν το Άγιο Όρος, να εξευτελίζουν τους παπάδες, να ειρωνεύονται τα Θεία και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία, με αφορμή το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου

Τι άλλο σε αυτή την χώρα έχει κτυπηθεί τόσο από τα ΜΜΕ όσο η Εκκλησία.

Ο σκανδαλισμός δεν προήλθε μόνο από τα πεπραγμένα του Γέροντα Εφραίμ. Αυτό ήταν το εύνασμα. Άλλωστε για αυτό επιλήφθηκε του θέματος και η δικαιοσύνη. Ο σκανδαλισμός του Ελληνικού λαού, προήλθε από το μίσος και την εμμονή, την παραπληροφόρηση και την μονόπλευρη ενημέρωση των ΜΜΕ.

Αντί να περιμένουμε όλοι… την δικαιοσύνη να αποφανθεί, άλλωστε γιαυτό το λόγο υπάρχει, για να προφυλάσσει τους ανθρώπους από άδικες κατηγορίες και για να αποδίδει ευθύνες εκεί που υπάρχουν, σπεύδουμε να κατακεραυνώσουμε τον Γέροντα Εφραίμ ,τους μοναχούς και κατ’ επέκταση την Εκκλησία.

Φτάνει ποια αυτή η καραμέλα που ακούγεται από πολλούς: “υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών….

Ας “παιζόταν” οποιοδήποτε άλλο θέμα, 24 ώρες το 24ωρο, από όλα τα ΜΜΕ για τέσσερις μήνες παρουσιάζοντας μόνο την μία πλευρά και θα σου λεγα εγώ αν και οι πέτρες δεν πίστευαν σε αυτά που θα άκουγαν.

Προπαγάνδα και φασισμός είναι η δύο λέξεις που έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου.
Αναρτήθηκε από π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

Πηγή: http://eyaggelistria.blogspot.com/2008/12/blog-post_01.html