Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Ελλάδα χωρίς Θεό

7 Δεκεμβρίου 2008

Η Ελλάδα χωρίς Θεό

alexΝαι, την αληθινή ευθύνη για το θάνατο του Αλέξανδρου την έχει η απομάκρυνσή μας από τον Θεό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πνευματικής μας κατάστασης. Ευθυνόμαστει όλοι. Βάλαμε “φωτιές” με το θέλημά μας στο Βατοπαίδι, στα Μοναστήρια, στην Εκκλησία. Τώρα οι φωτιές γυρίζουν πάνω μας χωρίς να το θέλουμε. Και αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν αφήνει ο Θεός να πεθαίνει άδικα ένα παιδί 16 χρονών. Υπάρχει πολύ μεγάλη πνευματική ευθύνη στην μέση. Ο καθένας από μας ας αναλογιστεί και ας κοιτάξει στον καθρέφτη, αν έχει το θάρρος.
Λέμε ότι φταίει η ΕΛ.ΑΣ, φταίνε οι αναρχικοί, φταίει το ΠΑΣΟΚ και οι αριστεροί, φταίει η κυβέρνηση … …ΕΜΕΙΣ; Αυτούς όλους τους «ενόχουςι» ποιοι τους υποστηρίζουν, ποιοι τους εγκρίνουν, ποιοι τους διδάσκουν τον τρόπο ζωής; Τα ΜΜΕ ασχολούνται με άλλα θέματα. Βατοπαίδι… Επειδή τους συμφέρει, επειδή πουλάει. Μήπως θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο τον εαυτό τους σαν κύριοι παράγοντες της επιθετικής / αναρχικής αμερικανικής διδασκαλίας; Η Ελλάδα σαν ορθόδοξο κράτος, σαν συνεχιστές του Βυζαντίου – όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε – δεν πρόβαλε ποτέ τέτοιο τρόπο ζωής.
Ποιος/ποιοι μάζεψαν τόσο γρήγορα αναρχικούς – οι περισσότεροι παιδιά, και μάλιστα ανήλικα – από όλες τις πόλεις της Ελλάδος για να κάνουν αυτό το χάος; Με ποιόν σκοπό; Εδώ δεν υπάρχει ηθική αυτουργία; Κεντρικός σχεδιασμός; Μαύρο χρήμα; Και γιατί εναντίον του απλού πολίτη; Αυτοί που είναι από πίσω μήπως δεν κατάλαβαν τι συνέπιες θα έχει αυτή η εξέγερση; Δεν εννοώ τώρα τις θλιβερές υλικές ζημιές. Δεν υπολογίζουν τίποτα για να πετύχουν το σκοπό τους. Αφορμή ήθελαν. Και την βρήκαν. Βέβαια, είναι ένα πολύ τραγικό γεγονός ο θάνατος του Αλέξανδρου. Όμως γιατί κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν έτσι, με τέτοιο υποχθόνιο και βάναυσο τρόπο;