Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Τα αθέατα κομμάτια του παζλ !

12 Δεκεμβρίου 2008

Τα αθέατα κομμάτια του παζλ !

icebergΌλοι συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα . Άλλοι το βλέπουν από την ανθρωπιστική του πλευρά και άλλοι από την προβληματική κοινωνική του πλευρά.

Εκτός όμως από το άσπρο ή το μαύρο υπάρχει και το γκρι που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ….δεν το γνωρίζουν. Είναι η αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Μέσα από την λαθρομετανάστευση εξυπηρετείται και ένα «κομμάτι» για …άλλους σκοπούς , άγνωστους για τους αδαείς. Μέσα στον όχλο των αθώων λαθρομεταναστών βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι πράκτορες, αλλά και στρατευμένοι τρομοκράτες.

Μη περιμένετε φυσικά την πληροφόρηση από τα κανάλια γιατί και αυτά τους ίδιους σκοπούς (από άλλο μετερίζι) … εξυπηρετούν.

Για παράδειγμα ποτέ δεν έχουν αναφερθεί ότι στο δουλεμπορικό Αιγαιοπελαγίτικο (και όχι μόνο) παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μετέχουν διάφορες μυστικές υπηρεσίες.

Πριν λίγους μήνες συνελήφθη πράκτορας (Serkan Kaya) των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) με πλούσια δράση σε μυστικές αποστολές και καταδρομικές επιχειρήσεις, να μεταφέρει με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς …. «λαθρομετανάστες» στη Μυτιλήνη.

Δεν επρόκειτο για κάτι ….τυχαίο, γιατί όπως καταλαβαίνετε ο όρος αυτός δεν ισχύει ποτέ στην δράση των μυστικών υπηρεσιών.

Ας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω, στο καλοκαίρι της πύρινης λαίλαπας. Οι πυρκαγιές ξεπετάγονται η μια πίσω από την άλλη σε μέρη ….απίθανα, που μόνο κυνηγοί και άνθρωποι της υπαίθρου με τους …εργάτες τους ..γνώριζαν τα κατατόπια (έχω προσωπική άποψη).

Επί σειρά ημερών η χώρα βρίσκεται υπό πύρινη ….. «πολιορκία». Η ΕΥΠ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό και αυτός άμεσα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας συναντάται κατόπιν με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου.

Ξαναγυρνάμε στο σήμερα. Επί τριήμερο η χώρα μας βρίσκεται υπό την πύρινη …… «πολιορκία» των μολότωφ και τα πρωτόγνωρα βίαια επεισόδια.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τον κ. Παπούλια , τον Πρόεδρο της Βουλής και ….διαδοχικά τους αρχηγούς των κομμάτων .

Λίγοι πρόσεξαν όμως ότι αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον κ. Καραμανλή, η κυρία Παπαρήγα, η οποία παρεμπίπτοντος μετρά και την κάθε της κουβέντα, έκανε μια …παράξενη και σαφώς υπαινικτική δήλωση

Είπε ότι η υπόθεση των κουκουλοφόρων …..«πάει πολύ μακριά» και προσπαθώντας να φανεί ως …αστείο (πράγμα που η σοβαρότητα του χαρακτήρα της, αλλά και οι ώρες δεν το επέτρεπαν και δεν θα το έκανε ποτέ, εκτός και ……εάν ήθελε να στείλει μήνυμα) ανέφερε τη λέξη …«Ταλιμπάν». Οι … «Αφγανοί» (που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την χώρα μας), σύμφωνα με τις πληροφορίες διαφόρων μυστικών υπηρεσιών που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι όλοι ….«αθώοι».

Αυτό που δεν ανέφερε η κ. Παπαρήγα είναι ότι στους .. «εισαγόμενους αντιεξουσιαστές» που συστρατεύτηκαν με τους .. «εγχώριους αντιεξουσιαστές» εκτός των Αφγανών μετείχαν και οι γείτονες τους Πακιστανοί.
Όλοι γνωρίζουμε την συμμετοχή του …Πακιστανικού δακτύλου στις (ανά τον κόσμο) διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων ετών.

Το … σενάριο προέβλεπε την έναρξη του έργου στην πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου . Η καταρρακτώδης όμως βροχή τους χάλασε τα σχέδια.

Μετέθεσαν την εκτέλεση του έργου για αργότερα και το γεγονός της δολοφονίας του 15χρονου τους έδωσε την αφορμή για την έναρξη του… έργου.

Από την αρχή το σενάριο προέβλεπε ….πάση θυσία κι άλλους νεκρούς. Οι λόγοι ευνόητοι.

Η κυβέρνηση κρατώντας μια …αστυνομική αμυντική στάση έδωσε τον χρόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας να μαζέψουν τους …. «εισαγόμενους» χωρίς να χυθεί αίμα.

Προσέξτε ότι το 80% των συλληφθέντων που μετείχαν στα επεισόδια είναι αλλοδαποί και δη Πακιστανοί και Αφγανοί.

Από την εξέλιξη των πραγμάτων (Γαλλία , Ελλάδα, αλλά και Ιταλία που όμως δεν τους «έπιασε» αφού ο Μπερλουσκόνι κατέβασε στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους και τους πρόλαβε λίγο πριν ξεκινήσουν) ένα είναι σίγουρο πλέον.

Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας μορφής πολέμου με τον εχθρό όμως ….εντός των Ευρωπαϊκών τειχών, που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τους προηγούμενους.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι και πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του, αφού οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν γνωρίζουν αυτό το είδος του εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού πολέμου, όπου κυριαρχεί το «αντάρτικο» των πόλεων .

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι η Γάλλοι αναρχικοί σε συνεργασία με τους ομόλογους τους Έλληνες και Ιταλούς, προσπάθησαν να σαμποτάρουν το σιδηροδρομικό δίκτυο (τρένα TGV).

Ούτε τυχαία είναι η προχθεσινή δήλωση (που προκάλεσε σάλο) του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να …..συμφιλιώσει κανείς τα ανθρώπινα δικαιώματα με τη ….διπλωματία και ότι ήταν σφάλμα η δημιουργία υφυπουργείου για τα ζητήματα αυτά.

«Υπάρχει μόνιμη αντίφαση ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική ενός κράτους, ακόμη και στη Γαλλία» συμπλήρωσε !

Η μέχρι σήμερα αδυναμία των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων να κατανοήσουν τι πραγματικά διακυβεύεται, έχει δώσει χώρο και χρόνο να οργανωθεί ένα σχέδιο το οποίο μόνο από την Ευρώπη …..δεν προέρχεται.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε σύμφωνα με αυτό που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον. Η Γαλλία μετά τα γνωστά επεισόδια έλαβε τα μέτρα της, η Ιταλία το ίδιο.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ξύπνησαν άραγε από την χειμέρια νάρκη τους ή ….θα πάθουν για να μάθουν;

Πηγή: http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html