Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι New York Times παραπέμπουν για ενημέρωση για τα επεισόδια στο Indymedia!

13 Δεκεμβρίου 2008

Οι New York Times παραπέμπουν για ενημέρωση για τα επεισόδια στο Indymedia!

absolutathensΌσο και αν θέλουμε να μείνουμε μακριά από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορούμε παρά να πεταχτούμε όρθιοι όταν βλέπουμε έντυπα με το κύρος και την απήχηση των New York Times να παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα στην Ελλάδα στο… Indymedia, τον ιστοχώρο που, ως γνωστόν χρησιμοποιείται από τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους για το συντονισμό των ενεργειών τους σε διαδηλώσεις, βιαιοπραγίες κτλ. Αν ισχύει το “δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, τότε οι συνειρμοί που μπορεί κανείς να κάνει για τους New York Times δεν είναι πολύ κολακευτικοί.
Κι όμως η παραπομπή είναι πραγματική. Μπορεί να τη δει κανείς εδώ:…
http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?fta=y
Η ίδια η κάλυψη αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Άραγε δεν γνωρίζουν οι New York Times ότι είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιους είδους πράξεις, συστηματικά, στην Ελλάδα; Δεν φρόντισε κανείς για να τους ενημερώσει; Το ίδιο το ρεπορτάζ, το οποίο παραπέμπει στο Indymedia για περισσότερη ενημέρωση, εμφανίζει τα γεγονότα ως αντίδραση των νέων (”youths”) στο θάνατο του 15χρονου. Γνωρίζουμε όμως, είμαστε βέβαιοι, ότι ο τραγικός θάνατος του 15χρονου δεν είναι ο πραγματικός λόγος αυτών των επεισοδίων. Ασχέτως από θεωρίες συνωμοσίας και τα συναφή, γνωρίζουμε ότι ο θάνατος του 15χρονου είναι μόνον η αφορμή. Μια ζωή οι κουκουλοφόροι αφορμή μόνον ψάχνουν για να τα κάψουν όλα.
Ο παραπάνω τρόπος κάλυψης, σε συνδυασμό με την αφελή και αθώα επισήμανση για το Indymedia ως “Web site popular with leftist youth” αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το είδος της ενημέρωσης που προσφέρουν στις χώρες τους τα αλλοδαπά μέσα και, συγκεκριμένα, οι New York Times. Αυτά είδαν από όλο το μπάχαλο οι New York Times;

Πηγή: http://blog.antibaro.gr/2008/12/306#more-306