Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

‘ΤΑ ΝΕΑ’ και πάλι ψεύδονται για το Βατοπαίδι – Προσωπική μαρτυρία

16 Δεκεμβρίου 2008

‘ΤΑ ΝΕΑ’ και πάλι ψεύδονται για το Βατοπαίδι – Προσωπική μαρτυρία

double-personalityΠήγα (όπως πάω δυο φορές τον χρόνο) στο Βατοπαιδι στις 3 Δεκεμβρίου για πέντε-έξι μέρες. Εκείνες τις ημέρες επισκέφθηκε και την μονή οπΝεκτάριος Μουλατσιώτης. Είχε την τόλμη να επισκεφθεί την μονή( γιατί έτσι που καταντήσαμε θέλει τόλμη να πας – όταν πεις ότι πας Βατοπαίδι ωσάν να τους λες πάω σε αμαρτωλούς τόπους) , μίλησε με τον γέροντα , μίλησε μια ώρα στην τράπεζα για το θέμα και στήριξε τον γέροντα. Είχα την ευκαιρία να ακούσω την ομιλία του, η οποία ομολογουμένως ήταν συγκινητική. Παρομοίασε αυτά που περνά ο γ. Εφραίμ με αυτά που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος. Ο π.Εφραίμ όμως ευγενικά είπε ότι απέχει πολύ από του να καταστεί άγιος(αυτό είναι ταπεινοφροσύνη).

Την ίδια ημέρα εμφανιστήκαν υπό κάλυψη τρεις-τέσσερεις δημοσιογράφοι οι οποίοι έβγαζαν κρυφά φωτογραφίες, περιεργάζονταν το μοναστήρι, ρωτούσαν κ.λ.π

Για να καταλάβετε που έφτασε η δημοσιογραφία , τι ψέματα λέγονται θα σας παραθέσω γεγονότα που έζησα ο ίδιος… Tώρα επιβεβαιώνω ότι ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ όσα λένε οι δημοσιογράφοι (και για άλλα θέματα) είναι προϊόν ψεύδους ή πρόχειρης έρευνας(οι λεγόμενες πληροφορίες)

Την επόμενη μέρα με το κινητό μου μπήκα στο ιντερνετ και διάβαζα την εφημερίδα ‘ΤΑ ΝΕΑ’ .(ενώ ήμουνα στη μονή)

1. Βγάζανε που λέτε φωτογραφίες όταν δυο γνωστοί μου μοναχοί τους είδαν και τους είπαν. Καλά ρε παιδιά δεν ειρηνεύετε; (δεν ηρεμείτε). Τι γράψανε στο άρθρο τους ; Ότι οι μοναχοί τους είπαν καλά δεν μας αφήνετε να ηρεμήσουμε

2. Γράψανε ότι ο π.Γερμανός τους είπε ότι έχει ‘ψευτοκαθήκοντα’. Μου είπε ο πάτερ ότι ούτε καν τους μίλησε.

3. Γράψανε ότι τους είπε ο ηγούμενος ότι θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα, προσευχηθείτε και άλλα διάφορα της φαντασίας τους. Μίλησα με τον γέροντα Εφραίμ και μου είπε ότι ούτε καν τους μίλησε.

4. Πέρασαν την πύλη λέει της μονής με την ηλεκτρική μπάρα (άμα ήταν χειροκίνητη θα τους αθωώνατε;) και τους σταμάτησε ο μοναχός. Καλά δεν βλέπουν ότι είναι ο φύλακας της μονής που φοράει στολή μπλε με καπέλο τριγωνικό σαν αυτό που φορούσε ο Ελ.Βενιζέλος; ΔΕΝ φοραέι ράσα.

5. Οι μοναχοί είναι φοβισμένοι γράψανε. Οι μοναχοί τον μόνο που φοβούνται είναι το Θεό. Επειδή περπατάνε και δεν λένε αρλούμπες όπως οι περισσότεροι από εμάς; ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με , Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με …..

6.Κάνει γράψανε πολύωρους περιπάτους στοχαζόμενος κ.λ.π .Και εσείς πως ξέρετε ότι κάνει πολύωρους περιπάτους, τον βλέπετε κάθε ημέρα τι κάνει ή τον ακολουθείτε κατά πόδας. Αφού ήρθατε για 2 ώρες και φύγατε.

7. Η πλειονότητα είναι Κύπριοι με την χαρακτηριστική Κυπριακή προφορά. Δηλαδή άμα ήταν Κρητικοί ή Βλάχοι ή δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανε διαφορά; ;Άσε που οι μοναχοί είναι 110 και οι 50 είναι Κύπριοι. Υπάρχουν πολλοί Ελλαδίτες , Σέρβοι , Ρουμάνοι ,Γάλλοι , Αμερικάνοι, Μεξικάνοι, Κοσταρικανοί.

8. Και τελευταίο δεν έχει ένα γερανό αλλά δύο, δεν κοιτάξατε καλά.

Νέαρχος Παναγή

Ορθοδοντικός