Σχόλια αναγνωστών

Όταν η Πανδώρα συκοφαντεί ασύστολα!

19 Δεκεμβρίου 2008

Όταν η Πανδώρα συκοφαντεί ασύστολα!

pandora-boxΟ μέγας διαβολέας της οικουμένης ο διάβολος εδώ και χιλιάδες χρόνια ακολουθεί την πάγια τακτική της διαβολής και της συκοφαντίας για να χτυπήσει τον Χριστό και την εκκλησία.
Δεν έβαλε ανθρώπους του να συκοφαντήσουν τον Μέγα Αθανάσιο για σεξουαλικές παρεκτροπές ακόμα και για φόνο;
Δεν συκοφάντησε τον Άγιο Νεκτάριο με κατηγορίες αστήριχτες;
Κι αν όλα όσα καταμαρτυρούν στον γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό είναι αληθινά γιατί όταν ήρθε το θέμα στην επιφάνεια δεν πήγαν να καταθέσουν; Πόσοι ακόμα και σήμερα δεν είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν με ψέμματα και συκοφαντίες την εκκλησία ακόμα και χωρίς χρήματα; Στα δικαστήρια αν ρωτήσετε θα δείτε ότι η ψευδομαρτυρία πάει σύννεφο. Ακόμα και… για απλές υποθέσεις.
Αν το μυαλό των δημοσιογράφων είναι συνέχεια στο πονηρό και με αφορμή μια απλή φωτογραφία με έναν νέο θέλουν να προσδώσουν άλλες προεκτάσεις στην υπόθεση του γέροντα Ιωσήφ τους απαντάμε καθαρά και ξάστερα:
Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Τώρα που είδαν ότι δεν τους βγήκε το κατηγορητήριο όπως το ήθελαν, προσπαθούν με χτυπήματα κάτω από την μέση να ξεφτιλίσουν ανθρώπους που ούτε στο δαχτυλάκι τους δεν τους φτάνουν. Φτάσαν να πουν ότι δεν έχουν εμπνευσμένο θεολογικό λόγο επειδή μιλάνε συνέχεια για μετάνοια και εξομολόγηση. Κι εδώ φαίνεται η μεγάλη τους αντίφαση. Για ποιό θέμα θα έπρεπε δηλαδή να μιλάνε σε ανθρώπους που είναι βουτηγμένοι στα πάθη; Για την θέωση και τις άκτιστες ενέργειες; Ο Χριστός την μετάνοια δεν κήρυξε; Με απλά λόγια και παραβολές δεν μιλούσε;

Επίσης δεν παραθέτουν καθόλου στοιχεία από την διδασκαλία του Χριστού και την παράδοση της εκκλησίας πάνω στο θέμα της μοναχικής ζωής αλλά μόνο απόψεις γονέων που τα παιδιά τους γίνανε μοναχοί και δεν μπορούν να το χωνέψουν. Και φυσικά θα πρέπει να κάνουν υπακοή στο γέροντά τους όσοι γίνανε μοναχοί. Γιατί πως εξηγείται σε όλες τις επιστήμες να διαλέγουμε τους καλύτερους δασκάλους και στην επιστήμη των επιστημών την αρετή να έχουμε για δάσκαλο μόνο τον εαυτό μας;
Επειδή δεν βρίσκουν επιχειρήματα χτυπούν πλέον στο συναίσθημα του κόσμου και ξεχνούν ότι όταν ο Χριστός είπε σε έναν από τους μαθητές του να τον ακολουθήσει εκείνος είπε:
_ Κύριε μου επιτρέπεις να θάψω πρώτα τον πατέρα μου; Κι ο Χριστός του απάντησε “Ακολούθησέ με κι άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτών νεκρούς”(Κατά Ματθαίον κεφ.8 στίχος 22)
Υπάρχει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από αυτή την πρόσκληση του Χριστού;

Κελ Κελαρης

Σχετικά άρθρα: Το κουτί της Πανδώρας: Η συνέχεια μιας συκοφαντίας…