Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα σημεία των καιρών… Υπάρχουν προφήτες στις μέρες μας;

22 Δεκεμβρίου 2008

Τα σημεία των καιρών… Υπάρχουν προφήτες στις μέρες μας;

p-paisios-crinosΔιάφορες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που προέρχονται από ένα μεγάλο φάσμα πηγών (μυστικές υπηρεσίες, απλούς ανθρώπους, πολιτικούς, ΜΜΕ, στρατό, ιστοσελίδες, εκκλησιαστικές πηγές κτλ) μας αναγκάζουν να διασαφηνίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με μια σημαντική, όμως πολλές φορές παρεξηγημένη, προφητεία του Γέροντος Παϊσίου που αφορά τον πόλεμο με την Τουρκία…

Η αιτία που μας προκάλεσε να γράψουμε για το παραπάνω θέμα ήταν η… ακόλουθη είδηση από το αξιόλογο ιστολόγιο www.antinews.gr:

Η κυβέρνηση υπέκυψε τελικώς στο μόνιμο τουρκικό αίτημα να καταργηθούν στο Αιγαίο τα ελληνικά μόνιμα πεδία βολής, που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο χώρο και έτσι «δεν έχει αντίρρηση», όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο, να παραχωρήσει μέρος του μόνιμου πεδίου βολής Άνδρου στην Τουρκία για αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά, όλο τον μήνα Ιανουάριο 2009. Τμήμα της περιοχής της τουρκικής άσκησης στην περιοχή της Άνδρου βρίσκεται μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο, δεδομένου ότι απέχει μόλις 6 ν.μ. από τη νήσο Καλόγεροι βόρεια της Άνδρου και 6 ν.μ. από… τη Μύκονο.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης συναποφάσισαν στις αρχές του μήνα (4.12.2008) ότι «δεν έχουν αντίρρηση» να επιτρέψουν στην Τουρκία να διενεργήσει αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά σε 6 συνολικά περιοχές στο Αιγαίο (οι τέσσερις από αυτές απεικονίζονται στον χάρτη και οι υπόλοιπες δύο βρίσκονται νοτίως της Ρόδου).

Ντόρα και Βαγγέλης δηλαδή…

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%B6%ED%E4%F1%EF%F5&a=&id=85067364

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=4645

… ο δε Γέροντας Παΐσιος είπε ότι «Όταν οι Τούρκοι θα χτυπήσουν την Ελλάδα, θα φτάσουν μέχρι τα εξαμίλια». Αυτή η προφητεία που σχετίζεται με τον επικείμενο πόλεμο παρεξηγήθηκε αρκετά λόγω του ότι στην Ελλάδα υπάρχουν διάφοροι τόποι με την επωνυμία «Εξαμίλια». Όμως σύμφωνα με διάφορους Γέροντες από το Άγιο Όρος, καθώς και με άλλες προφητείες του ιδίου του Γέροντος Παϊσίου («δεν θα ματώσει ελληνικό ρουθούνι»), του Γ. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού («οι ορθόδοξοι λαοί θα συγκρουστούν με τους ΝΑΤΟϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας») καθώς και με το πλήθος των προφητειών παλαιοτέρων αγίων και ενάρετων ανδρών (π.χ. ο Άγ. Κοσμάς ο Αιτωλός: «Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στα Ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της πόλης»), αποδεικνύεται ότι ο π. Παΐσιος εννοούσε τα έξι ναυτικά μίλια.

Όμως…

Μην ξεχνάτε τις παρενέργειες ενός πολέμου…

Και επίσης…

Σχετικά με τις προφητείες, γενικά, ξέρουμε αρκετά καλά τι θα γίνει, δεν ξέρουμε όμως με ακρίβεια πότε θα γίνει. Παρατηρείστε τα σημεία των καιρών…