Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Κοίταξα παντού άλλα δεν βρήκα τίποτα..

24 Δεκεμβρίου 2008

Κοίταξα παντού άλλα δεν βρήκα τίποτα..

vatopediouΠολλά ΓΙΑΤΙ

Είναι τώρα δέκα χρόνια που επισκέπτομαι την μονή Βατοπαιδίου2-3 φορές το χρόνο.

Μπορώ να πω ότι την ξέρω καλά και την έχω γυρίσει σχεδόν όλη.

Στις 3 Δεκεμβρίου ήμουν στη μονή και σκέφτηκα ότι καλά θα ήταν να την γυρίσω όλη μπας και ανακαλύψω κάτι , μια σουίτα , μια μεζονέτα κάτι τέλος πάντων.

Σας λέω κουράστηκα από το περπάτημα, πήγα στις πτέρυγες των μοναχών όλες, των επισκεπτών , στο παλιό αρχονταρίκι, στα υπό συντήρηση κτίρια και που δεν πήγα.

Τίποτα δεν βρήκα.

Σκέφτηκα μπας και έχουν τις σουίτες στα υπόγεια, πήγα και εκεί , κάτι παλιά αντικείμενα από άλλες εποχές αραχνιασμένα, έτσι έφυγα.

Κατέληξα στο συμπέρασμα μου ΟΥΤΕ ΣΟΥΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ, μόνο η καλπάζουσα φαντασία μερικών δημοσιογράφων.

Τελικά όμως ανακάλυψα κάτι που έχει σχέση με τον Κάρολο. Έξω από την μονή είναι ένα παρεκκλήσι το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση. Έδωσε οικιοθελώς χρήματα ο Κάρολος και αναστηλώθηκε. Μήπως είναι και αυτό μεμπτό; Εγώ πάντως αναρωτούμε μήπως υπάρχει κάποιος από όλους αυτούς που κατηγορούν το Βατοπαίδι που θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να δώσει χρήματα για τέτοιο σκοπό; Δεν νομίζω μάλλον για να βάλει χρήματα θα το έβαζε στην τσέπη.

Φυσικά αυτό πειράζει μερικούς μέσα στο Άγιον όρος και εκτός.

Γιατί να πηγαίνει σε αυτήν την μονή ο Κάρολος, ο Πούτιν, πρόεδροι χωρών , ο Καραμανλής και να μην πηγαίνει αλλού.

Ή γιατί να κάνουν συνέδρια για τον τάδε άγιο ή να εκδίδουν ωραία πνευματικά βιβλία. Γιατί να συντηρούν την μονή τους τόσο καλά και να παίρνουν βραβείο από την Ευρώπη γι’ αυτό τους το έργο.

Γιατί να είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Ελλάδας με 110 μοναχούς και να αυξάνονται σε αριθμό συνέχεια.

Γιατί να γνωρίζουν το Βατοπαίδι σε άλλες χώρες και να το επισκέπτονται τόσος κόσμος που σε μερικές περιόδους οι μοναχοί δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν.

Γιατί να λένε ότι ο π.Εφραίμ έχει τόσα χαρίσματα από το Θεό (διάκριση, διορατικότητα…..).

Γιατί ο Ευγένιος Βούλγαρης είχε πει ότι το τρίγωνο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού εδράζεται στην Ακρόπολη την μονή Βατοπαιδίου και την Κωνσταντινούπολη…

Γιατί ο π.Εφραίμ βγαίνει εκτός Αγίου όρους με κειμήλια της μονής για να προσκυνήσει και κόσμος που δεν μπορεί να τα δει από κοντά.

Γιατί ένα τσούρμο βλαχαδερά από την Κύπρο κατά τον κ. Γιανναρά Χρήστο ‘κατέλαβαν’ το Βατοπαίδι.

Γιατί οι μοναχοί του Βατοπαιδίου να αγαπάνε τον γέροντα τους και ακολουθούν τις νουθεσίες του.

Γιατί έχει χρήματα το Βατοπαίδι και αναστηλώνει το μοναστήρι και βοηθά κόσμο.

Γιατί σεβασμιότατε μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμε λες ότι αφού δεν μίλησε ο γέροντας Εφραίμ στην εξεταστική σημαίνει ότι είναι ένοχος. Μήπως ήταν και ο Χριστός ένοχος κατ’ εσάς όταν ο Πιλάτος του είπε τι έχεις να πεις σε όσα σε κατηγορούν και Αυτός δεν μίλησε. Μήπως η σιωπή του Χριστού σήμαινε ενοχή;

Γιατί πολλοί επαγγελματίες από αγάπη προσφέρουν στο Βατοπαίδι τις υπηρεσίες τους(διάφοροι ιατροί, τεχνίτες, μηχανικοί…)

Γιατί ένας στους τέσσερεις προσκυνητές επιλέγει να επισκεφθεί το Βατοπαίδι.

Γιατί εμείς ο κόσμος (δικαιολογημένα λόγω άγνοιας ίσως) αλλά και κληρικοί , αρχιερείς εντός και εκτός όρους φθονούμε και ζηλεύουμε το Βατοπαίδι. Μήπως γιατί δεν μπορούμε να το φτάσουμε; Και για αυτό αλλά κυρίως για τα πολλά γιατί που παρέθεσα προηγουμένως.

Γιατί δίνονται τόσα εκατομμύρια σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών, για τα καρναβάλια που προσφέρουν κυρίως αμαρτία, σε ανούσιες εκδηλώσεις και όλα είναι καλά αλλά ένα μοναστήρι που προσφέρει πνευματικό και υλικό έργο έχει χρήματα (βοήθεια σε φτωχούς, φυλακισμένους , αρρώστους) κατηγορείται. Γιατί ο καθένας ξεχωριστά δεν βοηθά το διπλανό του οικονομικά με ότι μπορεί, έστω 1 ευρώ και όμως κατηγορούμε την εκκλησία ότι δεν βοηθά (ενώ το πράττει μυστικά όπως ο Χριστός προτάσσει).

Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μονόπλευρα παραπληροφορούν τον κόσμο.

Γιατί τα κανάλια δεν προβάλουν ότι η μονή Βατοπαιδίου συμφώνησε με τον μητροπολίτη Μεσογαίας να κτίσει με δικά της έξοδα κέντρο αποτοξίνωσης από Ναρκωτικά έξω από την Αθήνα αλλά υπό την διαχείριση της μητρόπολης Μεσογαίας (προσωπικά μου τα είπε ο π. Εφραίμ)

Γιατί δεν αναφέρουν ότι το ολυμπιακό ακίνητο προοριζόταν από την μονή τελικά να γίνει Κέντρο Αποκατάστασης Ανάπηρων αλλά όταν έγινε στατική μελέτη από μηχανικούς ενώ είναι 4 χρονών κτίριο είναι για κατεδάφιση; Αφού δεν έγινε το κτίριο όπως έπρεπε για προφανείς λόγους (μίζες κ.λ.π) .Γιατί δεν αναφέρουν τα κανάλια ότι θα έπρεπε να κατεδαφιστεί για να γίνει καινούριο, πράγμα το οποίο δεν γινότανε ,οπότε πωλήθηκε σε εταιρία η οποία ενδιαφέρεται για τη γη μόνο και θα το κατεδάφιζε;

Γιατί όταν υπάρχει κάτι καλό σε αυτήν τη χώρα το πετροβολούμε για να το καταστρέφουμε ενώ τα κακά τα εκθειάζουμε. Σε αυτό έχω απάντηση. Γιατί το είπε ο Χριστός. Θα έρθει εποχή όπου το κακό και η αμαρτία θα θεωρούνται φυσιολογικά και νόμιμα και όσοι τηρούν το ευαγγέλιο θα χλευάζονται και θα λοιδορούνται.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά γιατί αλλά σκεφτείτε και εσείς μερικά.

Ταπεινά

Παναγή Νέαρχος

Ορθοδοντικός