Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επιθέσεις Ισραήλ στην Γάζα: Τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν

27 Δεκεμβρίου 2008

Επιθέσεις Ισραήλ στην Γάζα: Τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν

gazaΤουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην πόλη της Γάζας, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τον επικεφαλής των πρώτων βοηθειών.

Από την επιδρομή που είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, το αρχηγείο της αστυνομίας στην διοικούμενη από την Χαμάς Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ταουφίκ Γιαμπέρ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από την επιδρομή καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της αστυνομίας.

Η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση με περίπου 30 πυραύλους εναντίον στόχων στην… πόλη της Γάζας προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

Επιπλέον, το λιμάνι της πόλης της Γάζας και εγκαταστάσεις ασφαλείας της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο ισραηλινός στρατός ρωτήθηκε αν μια συνέχεια μπορεί να περιλαμβάνει και κατευθυνόμενες επιθέσεις εναντίον των αρχηγών της Χαμάς. Ο εκπροσώπος του στρατού, Avital Leibovitch δήλωσε: “Οτιδήποτε που έχει σχέση με την Χαμάς μπορεί να είναι στόχος. Μπορείτε να το ερμηνεύετε όπως θέλετε” (“Anything belonging to Hamas could be a target. You can interpret that as you like.”)

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής προεδρίας.

Προειδοποίηση της Χαμάς

Η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έδωσαν εντολή στα μέλη τους να απαντήσουν στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

«Όλοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή», αναφέρει ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, η οποία κινείται στο ίδιο πνεύμα με αντίστοιχη που εξέδωσαν η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Επίσης ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Abu Ubaida είπε ότι “θα διδάξουν στον εχθρό ένα μάθημα που δεν θα το ξεχάσει ποτέ”…

VatopaidiFriend: Τα χριστούγεννα… ποτέ δεν υπάρχει ειρήνη εκεί τα χριστούγεννα…