Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ψυχωφελείς εκδόσεις… «Κουκουλοφόρος»

28 Δεκεμβρίου 2008

Ψυχωφελείς εκδόσεις… «Κουκουλοφόρος»

koukouloforosΟι αναρχικοί στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες εξέδοσαν το πρώτο περιοδικό τους με το όνομα «Κουκουλοφόρος» με τιράζ 50.000 αντίτυπα, παρακαλώ. Η αμφισβήτηση σε κάθε θεσμό και αξία, που προβάλλεται από τους αναρχικούς θα κλονίσει την πολιτική, την πολιτιστική, την πνευματική ζωή του τόπου μας. «Οι Αόρατοι αποκτούν πρόσωπο» και θα… επηρεάσουν πάρα πολλούς, θα βρουν απήχηση σε πολλά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η προώθηση στο ευρύ φάσμα των αναρχικών ιδεών σε μία –κατεξοχήν όπως λέγεται– δημοκρατική χώρα, σε μία ορθόδοξη χώρα, την Ελλάδα, είναι ένα απτό γεγονός.
sofroniosΕκδόσεις ψυχωφελείς, επιστημονικές, πολιτιστικές, θεολογικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές που έχουν σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, στο περιθώριο. Οι παραδόσεις του Γένους μας προβάλλονται ως ετεροχρονιστικές, ως μεσαιωνικές, ως σκοταδιστικές. Αυτό που πουλάει σήμερα είναι το σκανδαλώδες, το πορνικό, το αναρχικό. Αυτά προωθούνται, αυτά και θα επικρατήσουν τελικά.
Μήπωςpemptousia πρέπει να κάνουμε μία αυτοπροαίρετη επιλογή σε ό,τι διαβάζουμε, σε ό,τι βλέπουμε, σε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι μας πλασάρουνε; Ξύπνα Νεοέλληνα, μήπως μετά είναι πολύ αργά!!!