Σχόλια αναγνωστών

Το παράδοξο της Ελλάδος

30 Δεκεμβρίου 2008

Το παράδοξο της Ελλάδος

the-journeyΚάθε πρωί, μου αρέσει πηγαίνοντας στην δουλειά, να ακούω την Θεία Λειτουργία από το σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αμέσως μετά, έχει ανάλογα με το Συναξαριστή, την ανάγνωση του βίου ενός Αγίου.

Εχθές λοιπόν άκουσα τον βίο του Αγίου Μάρκελλου της Μονής Ακοίμητων. Αυτή ήταν μια Μονή στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία η Λειτουργία δεν σταμάταγε ποτέ. Οι Μοναχοί ήταν χωρισμένοι σε ομάδες και όταν ξεκουράζονταν ή διακονούσαν οι μεν, δόξαζαν τον Κύριο οι δε και τούμπαλιν.

Εκεί λοιπόν ήταν ηγούμενος ο Άγιος Μάρκελλος. Και ήταν τόσο αγαπητός, τόσο ικανός και τόσο διορατικός που στην εποχή του η Μονή Ακοιμήτων, άνθισε και όλοι οι μοναχοί ήθελαν να πάνε εκεί που ήταν Ηγούμενος ο Άγιος.

Ακούγοντας λοιπόν αυτή την ιστορία, χωρίς να το πολυσκεφτώ, μου ήρθε στο μυαλό ο Γέροντας Εφραίμ…

Ένας άνθρωπος, που ακούγοντας την τηλεόραση περιμένεις κάποιον ψηλό, γύρω στα 100 κιλά, με βλοσυρό ύφος, και πονηρό βλέμμα…

Γνωρίζοντας τον όμως, μένεις έκπληκτος. Βλέπεις έναν ταπεινό γέροντα, μικροκαμωμένο, με το πιο ζεστό χαμόγελο που υπάρχει, να αναβλύζει αγάπη από μέσα του, να σου μιλάει με την χαμηλή, γλυκιά φωνή του, λέγοντας σου λόγια κατανόησης και καλοσύνης, συγχωρώντας και τους ασυγχώρητους (κατ’ εμάς τους λαϊκούς). Βλέπεις μια μορφή που περπατάει με αποφασιστικότητα, σαν να αιωρείται πάνω από το έδαφος. Βλέπεις έναν άνθρωπο που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά ότι όλα βαίνουν καλά. Και δεν το λέει γιατί έχει παραισθήσεις ούτε γιατί του αρέσει να λέει ψέματα. Απλά έχει απόλυτη πίστη στην Μητέρα των όλων και στον Κύριο μας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο ότι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, έχει ήδη 110 μοναχούς και έχει κάνει τόση καλή δουλειά στην συντήρηση της. Δεν είναι τυχαίο που ενώ τα άλλα Μοναστήρια του Αγίου Όρους έχουν 20-30 μοναχούς, το Βατοπαίδι, κάνει πολύ αυστηρή επιλογή και «διώχνει» μοναχούς επανδρώνοντας άλλα μοναστήρια σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Αυτό ήταν που φοβήθηκαν οι εχθροί της Ορθοδοξίας. Ένας χαρισματικός πνευματικός ηγέτης, με ακόλουθους ισχυρούς πιστούς, σε ένα δημοφιλές, πλούσιο Μοναστήρι, που αν το άφηναν και αναστηλωνόταν ολόκληρο, μπορεί να έφτανε και τις μέρες της απόλυτης δόξας του με 1000 άτομα…είναι σαφώς απειλή. Ειδικά όταν ανακατεύεται σε πολιτικά και εθνικά θέματα, απλά επειδή είναι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

Οι Σκοπιανοί, μπορούν να λένε ότι θέλουν για την Μακεδονία μας, οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν και να πετάνε όπου θέλουν (εμείς θα χορεύουμε μαζί τους ότι και αν γίνει), οι «κουκουλοφόροι» θα καίνε και θα λεηλατούν τα Πανεπιστήμια μας και την περιουσία μας όποτε θέλουν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΟΙ θα μας επιβάλλουν τους Αλβανούς και τους ομοφυλόφιλους «κολλητούς» τους (ότι να είναι αρκεί να μην είναι Ορθόδοξο), ΑΛΛΑ, ο ΕΦΡΑΙΜ είναι ο εχθρός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι τόσο παράδοξο…σαν την θρησκεία μας.

Καιρός είναι αδέλφια μου και να δούμε την αλήθεια και όχι αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν οι Προδότες του έθνους μας και οι εχθροί της Ορθοδοξίας μας.