Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Πρωτοχρονιά στη Γάζα:”Τα δικά μας πυροτεχνήματα είναι οι ισραηλινοί πύραυλοι”!!!

3 Ιανουαρίου 2009

Πρωτοχρονιά στη Γάζα:”Τα δικά μας πυροτεχνήματα είναι οι ισραηλινοί πύραυλοι”!!!

gaza18ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ,ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ…

Γράφει ο Rami Almeghari από την μαρτυρική λωρίδα,στις 31/12/08:

“Κοίτα εξω,τα ισραηλινα F-16 σου χαμογελανε και οι βομβες τους ετοιμαζονται να χορεψουν μαζι σου!Τους ζητησα να μας ευχηθουν Καλη Χρονια και το κανουν!”
Αυτο ηταν το μηνυμα που ελαβε στο κινητο απο ενα φιλο του σημερα ο Φατι Τομπαλ,κατοικος Γαζας. Ο ιδιος προσθετει… ειρωνικα “ενω ολος ο κοσμος αποψε γιορταζει,φαινεται οτι η Ισραηλινη Αεροπορια αποφασισε να μας κανει δωρο τα πυροτεχνηματα!”

Παραμονη Πρωτοχρονιας στη Γαζα.Εναμιση εκατομμυριο κατοικοι ζουν στα σπιτια τους υπο το φως των κεριων και με ελαχιστες προμηθειες φαγητου.Το χειροτερο απ’ολα ομως ειναι ο μονιμος φοβος για τους βομβαρδισμους,που εχουν ηδη σκοτωσει σχεδον 400 και τραυματισει πανω απο 2.000 ατομα.

Κανουν μια και μοναδικη ευχη για τη νεα χρονια:ΕΙΡΗΝΗ.Αυτη που στερουνται απο το 1967,οταν το Ισραηλ κατελαβε τα εδαφη τους.Παρολα αυτα,οπως λενε οι ιδιοι,αποψε ειναι ο χειροτερος βομβαρδισμος των τελευταιων 5 ημερων.

“Ο κοσμος πρεπει να ξυπνησει”,τονιζει ο Δρ. Ασαντ Αμπου Σαρεκ,καθηγητης Πανεπιστημιου που ζει σε μια γειτονια της Γαζας.”Αντι να χορευει και να πινει,θα πρεπει να σταματησει το νεο ολοκαυτωμα που επιχειρηται εναντιον των κατοικων της πολης”.

Και συνεχιζει:”Ενω ο Ισραηλινος Υπουργος Αμυνας παραδεχτηκε οτι θα υπαρξει αυτο το ολοκαυτωμα,οι Αμερικανοι υποσχονται να δωσουν χιλιαδες επιπλεον βομβες στο Ισραηλ!Πού ειναι η Διεθνης Κοινοτητα;Γιατι δεν ξεσηκωνεται να εμποδισει ολη αυτη την καταστροφη;”

“Η μουσικη μας αποψε ειναι ο ηχος των εβραικων μαχητικων και τα λαμπερα μας φωτα οι ισραηλινοι πυραυλοι”,λεει ειρωνικα ο Ραεντ Σαμιρ,32,απο την κεντρικη Γαζα.”Ειναι μια κατασταση…!”,προσθετει με νοημα η 26χρονη Ολα αλ Χελο,που δουλευει για μια ανθρωπιστικη μη κυβερνητικη οργανωση.

“Σημερα δεν μπορω να παω ουτε στη δουλεια μου,αφου τα αεροπλανα ριχνουν βομβες παντου”,λεει ο 22χρονος Χαμαντα Χαμαντ.”Ελπιζω οι νεοι του κοσμου να ενδιαφερθουν και για μας εδω περα και να μη μας αφησουν μονους”,συνεχιζει με παραπονο.

Η οικογενεια του Αλι Σααθ,75 ετων,μαζευτηκε στη Γαζα μερες πριν για να γιορτασει την Πρωτοχρονια.Συνολικα 25 ατομα,καθονται σε 2 μονο δωματια,κλεισμενοι μεσα υπο το φοβο των βομβων:”Για ποιους πρωτοχρονιατικους εορτασμους μου μιλας;”,λεει μ’ενα πικρο χαμογελο.”Για μας εδω,δεν υπαρχει καν τετοια εννοια.Και πώς να υπαρξει οταν δεν εχουμε ηλεκτρικο,γκαζι,ουτε καν ψωμι να φαμε;”

Ενω γραφω ολα αυτα,οι βομβαρδισμοι συνεχιζονται.Τελικα ο Φατι Τομπαλ ειχε δικιο:Χαρη στις βομβες εξοικονομησαμε τα πυροτεχνηματα!20 λεπτα πριν τα μεσανυχτα,εδω στο στρατοπεδο προσφυγων αλ-Μαγκαζι,δυο βομβες μας χτυπησαν,ευτυχως ξυστα χωρις θυματα.

Δεν ειναι ν’απορει κανεις λοιπον,που η παλαιστινιακη παραδοσιακη ευχη που ανταλασσεται παραμονη Πρωτοχρονιας “Να εισαι καλα καθε χρονο”,μετατραπηκε στο πιο ρεαλιστικο και…επικαιρο “ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ”!!!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/01/blog-post.html