Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο

3 Ιανουαρίου 2009

Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο

elliniki-bouli-athinaΑπό της ίδρυσης του ελληνικού κράτους η χώρα μας συγκέντρωνε πάντα τη συμπάθεια ολόκληρου του κόσμου, αφού η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό ήταν συνυφασμένη με τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό αποτελούσε μέρος του εθνικού μας δυναμικού.
Το 1999 η εικόνα της Ελλάδας έγινε γκρίζα, με την παράδοση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στα χέρια των… διωκτών του, των Τούρκων, που κρατούν σκλαβωμένο έναν λαό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Έκτοτε οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πέσει στην παγίδα της τουρκο-τρομολαγνείας, υιοθετώντας, κατά κάποιο τρόπο, τις άθλιες πρακτικές του τουρκικού κράτους, ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή στην Κύπρο και ενώ η Τουρκία αμφισβητεί πλέον ευθέως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Πριν λίγες μέρες διαβάζουμε ότι μέχρι και στην Ουρουγουάη δέχτηκε επίθεση με μολότωφ η ελληνική πρεσβεία, αφού η εικόνα της χώρας επιδεινώθηκε ακόμα πιο πολύ μετά το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Φαίνεται ότι ο κατήφορος δεν έχει σταματημό, αφού σήμερα διαβάζουμε ότι επίκειται απέλαση ενός Κούρδου από τη χώρα μας, κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας.
Για το θέμα έχει γράψει η εφημερίδα Αγγελιοφόρος και διάφορα ιστολόγια της Θεσσαλονίκης και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άλλες πτυχές που σχετίζονται μ’ αυτό, όμως μάλλον θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός. Μάλλον στραβά αρμενίζουμε!

Σάββας Καλεντερίδης

“ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…

Εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Τουρκία ξεκίνησε μια έξυπνη στρατηγική, για να “χτυπήσει” τους Κούρδους αγωνιστές. Θέλοντας να αποκόψει την υποστήριξή τους από την Ευρώπη και άλλες χώρες, καθώς και τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό εφαρμόζει την εξής τακτική.
΄Οταν κάποιος Κούρδος σημαντικό πρόσωπο της μειονότητας ή επιφανής στα Κουρδικά πράγματα κλπ, φεύγει από την Τουρκία και…γίνεται φυσικά αντιληπτό από τον έλεγχο διαβατηρίου του, μετά από λίγο δηλώνεται στην Interpol,Europol, κλπ, ως “τρομοκράτης” με πιθανές διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ή φυγόδικος και όποια άλλη εφεύρεση χρειαστεί…
Ακολούθως ο Κούρδος, ή συλλαμβάνεται ή απελαύνεται πίσω στην Τουρκία,μιας και όπως ξέρουμε λειτουργεί διεθνές δίκτυο δίωξης στην ΕΕ. ΄Οταν ο Κούρδος επιστρέφει στην Τουρκία,τον συλλαμβάνουν με την κατηγορία του “ύποπτου τρομοκράτη” και επικαλούνται την απέλασή του από την χώρα της ΕΕ, την οποία φυσικά οι ίδιοι προκάλεσαν!!!
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή η οποία περιγράφεται κάτωθι.-
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Σ.Μ.Σ (τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) 30 χρονών, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και καιρό, δουλεύοντας ως μάγειρας σε εστιατόριο. Το “μεσοβέζικο” καθεστώς στο οποίο βρισκόταν, τον οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια παραμονής, ώστε σταδιακά να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Όμως βρισκόταν μπροστά σε ένα αξεπέραστο εμπόδιο: οι τουρκικές αρχές δεν του έδιναν διαβατήριο. Κατά την επίσκεψή του στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακαλύφθηκε μία καταδικαστική εις βάρος του απόφαση για παράνομη είσοδο στη Χώρα από το 2003. Με την άμεση συνδρομή των εργοδοτών, αλλά και φίλων του, το ποσό της καταδικαστικής απόφασης πληρώθηκε, πλην όμως αντί για την αποφυλάκισή του – καθώς οδηγήθηκε στα κρατητήρια αμέσως – ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος του με τις κατηγορίες της “σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, ένοπλη επίθεση, κλπ”, ένταλμα το οποίο είχε εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές το 2007 και αφορούσε σε “επίθεση εναντίον στάσης λεωφορείου και τον τραυματισμό ενός παιδιού” το 1995. Δύο στοιχεία χρειάζονται προσοχή: Το πρώτο είναι ότι το ένταλμα εκδόθηκε 12 χρόνια μετά την υποτιθέμενη πράξη. Το δεύτερο είναι ότι το 1995 ο φερόμενος δράστης ήταν 17 χρονών και είχε προλάβει – υποτίθεται – μέχρι τότε να συστήσει τρομοκρατική οργάνωση και να κάνει την ένοπλη επίθεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του, βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια (!) σε τουρκική φυλακή χωρίς δίκη. Αντί λοιπόν να “χτυπήσει” ένα καμπανάκι προσοχής στις ελληνικές αρχές, ο 30χρονος Κούρδος προφυλακίστηκε και προχωράει η διαδικασία για την απέλασή του. Αυτές τις ημέρες – τις υποτιθέμενα γιορτινές – βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χωρίς να του επιτρέπεται το επισκεπτήριο, καθώς δεν έχει κανένα συγγενή πρώτου βαθμού στην Ελλάδα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να έχει; Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι απλό: Μήπως θα έπρεπε οι “αρμόδιες” ελληνικές αρχές να δώσουν λίγο περισσότερο προσοχή σε ένα θέμα που δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις, αλλά – κυρίως – και ανθρώπινες. Δεν είναι ο Σ…. ένας αριθμός ακόμα σε χαρτιά. Άνθρωπος είναι που προσπαθούσε και είχε βρει το δρόμο του στην Ελλάδα. Έτοιμος να παντρευτεί και να μεγαλώσει το σπιτικό του, βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη της απέλασης που θα τον οδηγήσει σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη….http://www.newsblog.gr
΄Αλλη πρακτική των Τούρκων είναι η στενή παρακολούθηση των Κούρδων που κατέχουν διπλή υπηκότητα και έχουν πολιτική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Δηλαδή, ένας Κούρδος της Γερμανίας, που έχει Γερμανική και Τουρκική υπηκοότητα, παρακολουθείται στενά από τους Τούρκους μετανάστες. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες ή πληροφορίες για δραστηριοποίησή του στις Κουρδικές οργανώσεις, αμέσως μέσω των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ειδοποιείται η ΄Αγκυρα… Ακολούθως, εκδίδεται δελτίο πρός την Interpol, την DEA και τις αρχές της Γερμανίας, πως ο αναφερόμενος Κούρδος έχει διασυνδέσεις με εμπόριο ναρκωτικών(συνήθως) ή σχέσεις με τρομοκράτες, ΄Αραβες φονταμενταλιστές, κλπ. Ο Κούρδος “στοχοποιείται πλήρως” και κατόπιν του γίνεται ο βίος κόλαση, του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα και πολλά άλλα… Τα ίδια κάνουν οι Τούρκοι και στην Γαλλία, Δανία και άλλες χώρες. Βρήκαν πλέον τρόπους να χρησιμοποιούν τις άλλες χώρες για λογαριασμό τους και επιπλέον φέρονται και ως διώκτες της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητος!!!
Στην Ελλάδα είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές της Τούρκικης πονηρίας,αλλά όπως φαίνεται δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους…

΄Ομηρος Φωτιάδης

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_01.html

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post.html