Σχόλια αναγνωστών

Εμπάργκο επικοινωνίας – Δεν τρώμε κουτόχορτο

9 Ιανουαρίου 2009

Εμπάργκο επικοινωνίας – Δεν τρώμε κουτόχορτο

vatopediouΑγαπητοί φίλοι,

Παρατήρησα ότι από τις 6 Ιανουαρίου – μέχρι και σήμερα – δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την Μονή Βατοπαιδίου τηλεφωνικά αν και προσπάθησα επανειλλημένως και σε διαφορετικά τηλέφωνα.

Τι συμβαίνει άραγε; Το όλο πρόβλημα οφείλεται σε καθαρά ατυχές τεχνικό θέμα ή τρέχει κάτι άλλο;

Και για να λέω τα πράγματα με το όνομά τους,… έχω την πεποίθηση ότι πρόκειται για επικοινωνιακό εμπάργκο προς την Μονή.

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το θέατρο παραλόγου που έχει στηθεί; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία και ασχήμια που συμβαίνει; Ως πότε θα αφήσουμε τους άνομους και ανίερους «άρχοντες & ηγέτες» να συμπεριφέρονται κατα αυτόν τον τρόπο; Ως πότε θα τους αφήσουμε να νομίζουν ότι είμαστε χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε ή ότι είμαστε αδιάφοροι και δεν ασχολούμαστε με τους άλλους;

Αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή είναι κατάντια: έχουμε αφήσει αναξέλεγκτο κάθε μορφής αναρχικό στοιχείο (είτε είναι κουκουλοφόρος βάνδαλος, είτε είναι βουλευτής, είτε δημοσιογράφος, κλπ.) να καταστρέφει την περιουσία μας, τα ήθη μας, την κοινωνια μας και αρεσκόμαστε να κυνηγάμε αθώους γέροντες μοναχούς!

Τι ντροπή!

Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά εξυπηρετούν συμφέροντα σκοτεινά και ξένα προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Ο Γέροντας Εφραίμ είναι ένας σεμνός & ταπεινός άνθρωπος αφωσιομένος ολόψυχα στον Θεό και στην έμπρακτη βοήθεια των συνανθρώπων του. Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του καταλογίζουν. Είναι αθώος.

Η δε Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου είναι η κωρονίδα του Ελληνικού Ορθόδοξου Μοναχισμού και της Εκκλησίας μας αυτή την εποχή. Η Μονή βρίσκεται στο απόγειο της πνευματικής της ακμής επιτελόντας ανεκτίμητο πνευματικό και Εθνικό έργο.

Αλλά αυτό ενοχλεί αφάνταστα αυτούς που εγώ ονομάζω σκοτεινές δυνάμεις – τους ταγμένους εχθρούς του Κυρίου μας Ιησού Χρηστού και της Εκκλησίας του.

Εγω έχω να πω τα εξής και τελειώνω: δεν τρώμε κουτόχορτο, κύριοι, και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου – η κατάλληλη στιγμη – θα δείτε την απάντηση μας.

Μη νομίζετε ότι όλα αυτά θα περάσουν έτσι και θα μείνουν ατιμώρητα.

Όχι, θα έρθει και η ώρα σας και θα πληρώσετε κάθε ασέβεια, βλασφήμια, αδικία και αμαρτία που έχετε κάνει. Θα πληρώσετε και σε αυτή τη ζωή και στην άλλη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ιωάννης