Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Αυστηρή απάντηση Μεϊμαράκη στις πρωτοφανείς κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ

10 Ιανουαρίου 2009

Αυστηρή απάντηση Μεϊμαράκη στις πρωτοφανείς κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ

meimarakisVatopaidiFriend: Για να δούμε ποιοι δουλεύουν για το καλό της Ελλάδος και ποιοι όχι…

Ο υπουργός Άμυνας αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο προέδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για προμήθειες του Στρατού με εξοπλισμό απώθησης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση του κ. Αλαβάνου ήταν εάν «πρόκειται να μπει και ο στρατός στην αντιμετώπιση του κινήματος της νεολαίας» ή εάν «τα παίρνει ο στρατός για να τα χρησιμοποιήσει και η αστυνομία». Ο Συνασπισμός αναφερόμενος στον ανοιχτό διαγωνισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την προμήθεια υλικών στα οποία περιλαμβάνονται «μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου, μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας σώματος, γκλομπς, πλαστικοί ιμάντες προσδέσεως χειρών μιας χρήσεως, χειροβομβίδες ελαστικών σφαιριδίων, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους.» ανατωτήθηκε έαν «Πρόκειται να μπει και ο στρατός στην αντιμετώπισης του κινήματος της νεολαίας, αντί να δώσουμε πολιτικές λύσεις ώστε να μην επιτρέψουμε, αν θέλετε, όσους θέλουν να δώσουν μια στρατηγική έντασης και μια προβολή εκδηλώσεων βίας να έχουν αποτέλεσμα και τα παίρνει και ο στρατός για να τα χρησιμοποιήσει και η αστυνομία αυτά τα πράγματα;».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού,… το οποίο εξήγησε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά μόλις 60 τεμάχια από κάθε είδος «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από δυνάμεις που συμμετέχουν εκτός Ελλάδος, σε ειρηνευτικές αποστολές».

Επιπροσθέτως, οξύτατη ήταν η απάντηση σε πολιτικό επίπεδο, από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτοφανές ολίσθημα» από την πλευρά του κ. Αλαβάνου, καθώς και για «αυτονόητη αρνητική απάντηση» σε ένα ερώτημα που «δεν πρέπει καν να αναφέρεται από υπεύθυνα χείλη και μάλιστα αρχηγού». Ο υπουργός με τη σειρά του αναρωτήθηκε «Όταν σε κάθε δημοκρατία η αρνητική απάντηση είναι αυτονόητη, δημιουργείται αυτομάτως το ερώτημα: Γιατί τίθεται τέτοιο ζήτημα τώρα από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Τι εξυπηρετεί; Μήπως κρύβονται άλλες σκοπιμότητες; Μήπως τώρα σ΄ αυτή τη συγκυρία, ενόψει των κινητοποιήσεων, τορπιλίζεται η ομαλότητα για την οποία όλοι συνειδητά εργαζόμαστε; Μήπως πιθανόν προσπαθούν να τορπιλίσουν την πολύτιμη σχέση που με κόπο από το 1974 όλες οι πολιτικές δυνάμεις αποκαταστήσαμε μεταξύ κοινωνίας και Ενόπλων Δυνάμεων;» και κατέληξε λέγοντας «Αυτό λοιπόν που πετύχαμε δουλεύοντας σκληρά όλοι επί σειρά ετών για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων με τους πολίτες, θα το περιφρουρήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το υπονομεύσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του ανάφερε: «Ο κ. Β. Μεϊμαράκης είχε πάρα πολλά λόγια να μας πει για να κάνει μια ακόμα επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε, όμως, ελάχιστα να μας πει για τη χρήση των υλικών που προμηθεύτηκε ο ελληνικός στρατός για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων ώστε η ελληνική τεχνογνωσία να χρησιμοποιηθεί και εκτός Ελλάδος.»

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=6144&Itemid=85