Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Atheist Bus Campaign – Καμπάνια αθεΐας μέσω λεωφορείων σε Μ. Βρετανία και της Ισπανία

12 Ιανουαρίου 2009

atheistbusVatopaidiFriend: Τα σημεία των καιρών… Τα σημεία των καιρών… Τα σημεία των καιρών… Παιδιά, το θέμα είναι σοβαρό. Πολύ σοβαρό. Σας λέμε υπεύθυνα, αν κάποιος δεν θα έχει ουσιαστική σχέση με την Εκκλησία και καλή πνευματική κατάσταση δεν θα αντέξει. Η νέα τάξη πραγμάτων έχει αφινιάσει…

Σάλο και πολλές αντιδράσεις (http://www.guardian.co.uk/media/2009/jan/09/atheist-bus-campaign-asa ) έχει προκαλέσει σε Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία η πρωτοβουλία άθεων οργανώσεων να… διαφημίσουν τα πιστεύω τους σε δημόσια λεωφορεία.
«There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life»
(σ.σ. » Πιθανότατα δεν υπάρχει Θεός. Γι’ αυτό σταμάτα να ανησυχείς και απόλαυσε τη ζωή «), αναγράφεται στην καμπάνια.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου επιθυμεί ή να μην πιστεύει πουθενά, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει την άποψή του. Η εκκλησία και οι χριστιανικές οργανώσεις έχουν εξοργιστεί, διότι θεωρούν πως προσβάλλονται.
Είχα επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο (http://axion-esti.blogspot.com/2008/12/blog-post_28.html) τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.
Μία εκ των επιπτώσεων αυτής είναι και η επιβολή της αθεΐας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας παρακολουθούμε κάτι ανάλογο.
Οι οργανώσεις αυτές έχουν συγκεντρώσει περιέργως μεγάλα ποσά τα οποία δαπανούν στην προώθηση της αθεΐας μέσω διαφήμισης.
Η καμπάνια ξεκίνησε στην Αγγλία, ακολούθησε η Ισπανία και υπάρχουν πληροφορίες ότι σύντομα θα φτάσει και στην Ελλάδα…

Πηγή: http://axion-esti.blogspot.com/2009/01/atheist-bus-campaign.html