Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τι ετοιμάζουν τα ΗΠΑ για μας: “Μακεδόνια: Σπάζοντας το Αδιέξοδο”

16 Ιανουαρίου 2009

Τι ετοιμάζουν τα ΗΠΑ για μας: “Μακεδόνια: Σπάζοντας το Αδιέξοδο”

uncertain-future“Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VETO” ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ “ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ” ΝΙΜΙΤΣ(ΦΡΙΝΤ)

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από λίγο {10:00 τ.ω. ΝΥ-  12 Ιανουαρίου 2009} πόσο τυχαία άραγε(;)στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα -με την καθημερινή κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και άγνωστο πώς θα καταλήξει αυτή η τεχνιτή κρίση– δόθηκε στην δημοσιότητα από το γνωστό πανίσχυρο Αμερικανικό Think Tank INTERNATIONAL CRISIS GROUP έκθεση (ουσιαστικά εισήγηση προς τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama ) με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ».(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ “ΕΚΘΕΣΗ” !) ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ

Η «έκθεση», των γνωστών αμερικανών «σοφών» της αμερικανικής διπλωματίας -οι οποίοι πάντοτε πώς γίνεται και «προηγούνται» στην αναγγελία γεγονότων και καταστάσεων στην διεθνή σκακιέρα είναι ένα ερώτημα που μόνο «συνωμοσιολόγοι» και «μυστικά κέντρα εξουσίας» μπορούν να απαντήσουν με «ευφάνταστα» σενάρια(…) που δυστυχώς πολλές φορές αποδεικνύονται εφιαλτική πραγματικότητα για κάποιους λαούς- «προτείνει» μια σειρά “μέτρων” και προτάσεων για την άρση του αδιεξόδου στη στασιμότητα των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Στο κείμενο των «σοφών» της μυστικής και φανερής διπλωματίας των ΗΠΑ όπως είχε αποκαλύψει το Greek American News Agency επαναλαμβάνονται περίπου τα ίδια που ανέφεραν και στην προηγούμενη έκθεση-εισήγηση τους.

Διαβάζοντας την «έκθεση» εισήγηση, η οποία ήδη έχει φτάσει και στα γραφεία των εμπλεκομένων διπλωματών σε Αθήνα, Σκόπια και Ουάσιγκτον εκείνο που διαφαίνεται -να έρχεται πολύ και μάλιστα πολύ σύντομα- είναι καταρχήν πρώτον νέες πιέσεις προς την Ελλάδα και μικρές έως και ανούσιες υπαναχωρήσεις τακτικής προς την πλευρά των Σκοπίων. Επί πλέον προαναγγέλλεται νέα παραχάραξη της ιστορίας της περιοχής μέσω σχετικών αλλαγών που προτείονται για τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια των δυο κρατών. Αλλαγές δηλαδή που θα αποφεύγουν να θίξουν ζητήματα του παρελθόντος που έχουν να κάνουν με εθνικές ευαισθησίες και των δυο πλευρών με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα που εντείνουν το κλίμα.

Στο συνολικό κείμενο της έκθεσης περιγράφεται όλη η προϋπάρχουσα πορεία του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με σαφείς αιχμές για το βέτο της Αθήνας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή (δεν είναι καθόλου τυχαία τα σποραδικά περιστατικά έντασης που παρατηρούνται τελευταία στην περιοχή του Κοσόβου και σε άλλες καυτές ζώνες της περιοχής). Στο κείμενο θεωρείται σχεδόν υποχρεωτικό για την Αθήνα ότι πρέπει να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης (σ.σ.υποχώρησης), ενώ για το μείζον θέμα της ονομασίας επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να δεχθεί ως ονομασία μια κεντρική ονομασία για εσωτερική και διεθνή χρήση το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ουσιαστικά παραπέμπει στις προτάσεις Νίμιτς-Φρίντ.

Μέχρις ότου επέλθει τελική συμφωνία, η οποία θα πρέπει να επισφραγιστεί με την επαναβεβαίωση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει πολιτικές παρεμπόδισης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στρατηγικές που εμπεριέχουν βέτο και εμπλοκή εισόδου στην Ε.Ε. κτλ. Μέχρι την επίτευξη όμως της τελικής συμφωνίας, το γνωστό πανίσχυρο Think Tank κάνει την «χάρη» στην Ελλάδα να ζητά από τα Σκόπια να ονομάζονται FYROM σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και το καλύτερο είναι ότι προτείνει στην Αθήνα να αποδεχθεί τις εθνικές ευαισθησίες των Σκοπίων για τον προσδιορισμό της Εθνικής ταυτότητάς τους, όπου σαφώς εμπεριέχονται τα ζητήματα ταυτότητας και το ιδίωμα της «Μακεδονικής» γλώσσας! Επίσης η Αθήνα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία δεν μπορεί να είναι αποκλειστική (για την Ελλάδα ή αντίστοιχα για τα Σκόπια ) και να δεχθεί της διαβεβαιώσεις των Σκοπιανών ότι η χρήση αυτού του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν εγείρει αλυτρωτικές βλέψεις για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Στο τέλος της έκθεσης για ακόμα μια φορά η Ελλάδα πιέζεται να άρει το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και να απαντήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα τώρα σε επιμέρους σημείας της έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Για τους σοφούς του International Crisis Group, προκειμένου να ξαναχτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο πλευρών και να υπάρξει λύση στο ζήτημα, Αθήνα και Σκόπια πρέπει να προχωρήσουν σε μια σειρά από κινήσεις, οι οποίες και θα επιφέρουν τελικά, όχι τόσο την επίλυση του ζητήματος, αλλά βασικά την ένταξη του γειτονικού κρατιδίου (δορυφόρου των ΗΠΑ) στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις υποδείξεις του ICS,

-τα Σκόπια οφείλουν να επανεξετάσουν κινήσεις που προκαλούν την Αθήνα.

-Από κοινού Αθήνα και Σκόπια πρέπει να εξετάσουν την κοινή ιστορία της περιοχής, με σκοπιά τέτοια που θα αποφεύγονται αναφορές στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, οι οποίες θα προσβάλλουν τις εθνικές ευαισθησίες.

-Και οι δυο πλευρές πρέπει να επαναβεβαιώσουν την δέσμευσή τους στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 95, και από την στιγμή που δεν έχει επέλθει λύση στο ζήτημα

-τα Σκόπια πρέπει να χρησιμοποιούν το όνομα FYROM σε όλους διεθνείς οργανισμούς,

– η Αθήνα πρέπει να αφήσει κατά μέρος την απειλή του βέτο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

-Τα Σκόπια οφείλουν δημόσια να δηλώσουν την ετοιμότητά τους να δεχτούν την τελευταία πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς, με την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» να είναι το όνομα για όλους τους διεθνείες σκοπούς.

Αθήνα πρέπει να απαντήσει θετικά αναγνωρίζοντας την εθνική ταυτότητα και γλώσσα του βόρειου γείτονά της ως «Μακεδονική», αποδεχόμενη τις σκοπιανές διαβεβαιώσεις ότι η χρήση του επιθέτου δεν εγείρει κάποιο θέμα αποκλειστικότητας στην χρήση ή εδαφική διεκδίκηση στην Μακεδονία της Βόρειας Ελλάδας.
-Και τέλος, τα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνθουν -βασικά να πιέσουν- την Αθήνα να ξεμπλοκάρει την είσοδο των Σκο
πίων στους δυο οργανισμούς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τίποτα δεν είναι τυχαίο το τελευταίο διάστημα…προσέξτε εδώ και μια είδηση πριν περάσει στα ψιλά… συνδυάστε την είδηση που αποκαλύψαμε στις 2 Ιανουαρίου 09 γιατί και πώς ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ -εξακολουθούν- ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ 17Ν ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ! ΔΥΟ μέρες μετά την αποκάλυψη του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY ΈΡΧΕΤΑΙ όλως περιέργως το άκρως ύποπτο χτύπημα του “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ” εναντίον της αστυνομίας… Μετά ακολουθεί ένας ορυμαγδός πρωτοσέλιδων άρθρων στον Διεθνή Τύπο για το χτύπημα το οποίο τα απολύτως ελεγχόμενα γνωστά Διεθνή ΜΜΕ συνδέουν άμεσα ως απόρροια των όσων προηγήθηκαν μετά τις 6 Δεκεμβρίου(08) με τον χαμό του άτυχου 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου καθώς και με όσα ως “παράπλευρα γεγονότα ” διαδραματίζονται στα εκτός ελέγχου και άνευ προηγουμένου γεγονότων που βιώνει για μέρες όλη η Ελλάδα… Και ξαφνικά ενώ ήταν όλα αυτά τα μέτωπα “ανοιχτά” στο εσωτερικό της Ελλάδας, οι Τούρκοι αρχίζουν τα γνωστά παιχνίδια στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι …Και τώρα συνδέστε τα γεγονότα, τις καταστάσεις εκτός ελέγχου, με τις πληροφορίες (που σκοπίμως διαρρέονται) αλλά κυρίως με όσα έχουν προηγηθεί στο εσωτερικό της χώρας από τον περασμένο Δεκέμβριο… για τα οποία έχουμε γράψει από τις 9 Δεκεμβρίου 2008 ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ στα όσα επισημαίνουμε με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται από την ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που αποκάλυψε ο συνάδελφος Λ. Παπαντωνίου κάνοντας ενδελεχή ανάλυση και συνδυασμό στοιχείων, πληροφοριών και γεγονότων. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας… Όλα τα παραπάνω μοιάζουν ή καλύτερα παραπέμουν σε ευφάνταστα σενάρια συνωμοσιολόγων είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα που οφείλει να μας αφυπνίζει και να μας κρατά γερά ενωμένους.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…

Οι καιροί επιτάσσουν και επιβάλλουν ΕΘΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΟΜΟΝΟΙΑ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΧΙ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. ΣΥΝΕΣΗ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
Οι Πληροφορίες που κυκλοφορούν από παντού και τρέχουν από email σε email , από think tank σε think tank… είναι πολλές … τρέμουμε έστω και να διαννοηθούμε την διασταύρωση κάποιων πληροφοριών που έρχονται απο αξιόπιστες πηγές. Πολύ περισσότερο να αποτολμήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις πηγές και τις πληροφορίες που μας έρχονται προκειμένου να τις προβάλλουμε άκριτα και κυρίως αβασάνιστα στοχεύοντας σε δημοσιογραφικές επιτυχίες. Μακράν από εμάς τέτοιες “επιτυχίες” και τέτοιες “πρωτιές”. Αξιολογούμε το κάθε τι που φτάνει στα email μας από όλο τον κόσμο. Φίλους. Συνεργάτες. Αναγνώστες. Φιλτράρουμε κάθε πηγή. Κάθε πληροφορία. Και προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον δίνουμε την είδηση. Χωρίς κινδυνολογίες, πατριδοκαπηλεία και τρομολαγνεία που τείνει να γίνει το εθνικό sport κάθε ακραίου στοιχείου ένθεν(Δεξιά και ακροδεξιά) κακείκεν (αριστερά-ακροαριστερά) δίνουμε την μάχη της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
Αυτά τα λίγα ως απάντηση στα εκατοντάδες email που μας στέλνετε και μας γράφετε -και για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας- αναφορικά με τα όσα δημοσιεύουμε. Να είστε καλά. Γεροί και δυνατοί ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Για την ομάδα και τους συνεργάτες μας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Διευθυντής έκδοσης του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

Πηγή: http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4151&Itemid=83