Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γνωρίζετε πως έγινε η Τουρκική σημαία;

19 Ιανουαρίου 2009

Γνωρίζετε πως έγινε η Τουρκική σημαία;

tourkiki-simaiaΟι Τούρκοι μας αποκαλούν Γιουνάν, δηλαδή Ιωνες, παρ όλο που κατέχουν ακόμη την Ιωνία.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο «εθνικό σύμβολο» των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης…. Το Βυζάντιο που έχτισε ο Βύζας ο Μεγαρεύς.
Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο και απαντάται ως…

λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη. Και ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση…. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου. Από εκεί και μετά έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χρειά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, έγινε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και επεκτάθηκε ως μουσουλμανικό σύμβολο….Η συγκεκριμένη φωτογραφία, με το μισοφέγγαρο και το αστέρι, είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων, και αν θα προσέξετε, το γράφει…. ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ….
Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τους σημερινούς εξευτελισμούς. Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για τις μα….. που μας σερβίρουν καθημερινά……

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_6290.html